Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Хмельниччині злочинця засуджено за напад на жінку з дітьми

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури у суді доведено вину раніше судимого 36-річного мешканця обласного центру у повторному вчиненні розбійного нападу.

Ввечері, у серпні 2017 року, перебуваючи поблизу житлових будинків у м. Хмельницькому, зловмисник, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, помітив жінку з двома неповнолітніми дітьми.

Усвідомивши уразливий стан матері, яка заради безпеки своїх дітей не чинитиме активного опору злочинним діям, розбійник вирішив заволодіти її майном.

З цією метою він попрямував слідом за жінкою та її дітьми до під’їзду, разом з ними зайшов у кабіну ліфта та зупинив його рух.

Направивши на дітей предмет, схожий на револьвер, зловмисник висловив погрозу позбавити усіх життя у разі, якщо жінка відмовиться виконувати його вимоги. В цей же час з шиї жінки він зірвав золотий ланцюжок з підвіскою, а золоті сережки, побоюючись за життя своєї сім’ї, потерпіла віддала сама.

Заволодівши золотими прикрасами, нападник утік з місця злочину та був затриманий працівниками поліції уже наступного дня.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений особою, яка раніше вчиняла розбій).

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За матеріалами прес-служби прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Хмельницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Дніпрі жінка намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн. Отримані гроші за дитину 19-річна горе-мати хотіла витратити на ...

Подія трапилася наприкінці 2023 року в одному із сіл Кременецького району. До співробітників поліції надійшло повідомлення від лікарів п...

За процесуального керівництва Сумської та Шосткинської окружних прокуратур проводяться досудові розслідування за фактами порушення закон...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "О 7-ій ранку ворог наніс ракетний удар по Одесі. Наразі відомо...

X