Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Житомирщині загратовано підозрюваного у нападах на підприємців

Завдяки професійним спільним діям процесуальних прокурорів, слідчих слідчого управління та оперативних працівників підрозділу карного розшуку ГУНП в області оперативно розкрито чергове кримінальне правопорушення – серію розбоїв, вчинених у Житомирі за участю раніше судимого місцевого жителя.

Погоджене із прокуратурою області клопотання щодо обрання підозрюваному у вчиненні розбоїв запобіжного заходу розглянуто судом.

Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира особі обрано  запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

Установлено, що 21.02.2019, після 18.00 год., до службового приміщення приватних підприємців, що по вул. Київська, у Житомирі, зайшли троє осіб, та, застосувавши до чоловіка і жінки насильство – одягнули металевій кайданки, зв’язали обом руки і ноги, погрожуючи зброєю, викрали 4 тис доларів США та зникли.

Цього ж вечора, після 20.00 год., скоєний ще один розбійний напад на ювелірну майстерню. Зокрема, кілька осіб, обличчя яких сховані під масками, зайшовши у приміщення майстерні та застосувавши до чоловіка насильство, небезпечне для життя і здоров’я, викрали із трьох сейфів золоті заготовки для виготовлення ювелірних виробів.

Наразі триває досудове розслідування, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, розшукуються інші особи, причетні до скоєння серії розбоїв. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 187 КК України (обидва факти об’єднані в одне кримінальне провадження) проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура області. 

Відповідно до санкції зазначеної статті, за розбій, поєднаний з проникненням у житло чи інше приміщення, передбачено покарання -  позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

За матеріалами прес-служби прокуратури Житомирської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

До поліції Полтавщини 20-го травня близько 08:30 надійшла інформація про пожежу в одному з будинків по вулиці Миру міста Горішні Плавні....

"▪️ 15:23 м. Харків. територія Центрального парку культури та відпочинку. Внаслідок обстрілу було пошкоджено: будівлю кінотеатра, паркан...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Вночі та зранку росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 49 вибухів. Обс...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "У ніч на 20 травня силами та засобами протиповітряної оборо...

X