Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Миколаєві суд обрав захід трьом підліткам за підозрою у вбивстві

За клопотаннями слідчого поліції, погодженими із процесуальним керівником Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2,  судом обрано запобіжний захід трьом неповнолітнім особам, затриманим напередодні за умисне вбивство 39 – річного жителя міста  Миколаєва, що сталося 5 березня в Інгульському районі міста. 

Ухвалами суду трьом підозрюваним у вчиненні злочину обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення грошової застави.

Як з’ясовано слідством, троє мешканців Луганської області, один 16-ти та двоє 17-ти років, вступили у злочину змову, направлену на здійснення нападу на місцевого мешканця та його подальше вбивство.

Спочатку зловмисники зустрілися з потерпілим та один з них пішов з ним до нього додому, а двоє інших непомітно пішли за ними та через відчинені двері зайшли до квартири потерпілого. Знаходячись в квартирі потерпілого та  реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння чужим майном шляхом вчинення розбійного нападу та умисного вбивства чоловіка, підлітки напали на нього та зв’язали йому руки.

У подальшому, оглянувши квартиру потерпілого, заволоділи його банківською карткою та телевізором. Далі, з метою позбавлення життя потерпілого, завели останнього до приміщення ванної кімнати, де втопили у ванній. Після цього підлітки забрали викрадене майно та з місця скоєння злочину зникли, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.  

На розкриття цього злочину були задіяні співробітники Інгульського відділу поліції, оперативники управління карного розшуку та слідчі Головного управління Нацполіції в області. У той же день поліцейські розшукали осіб, причетних до вбивства, та затримали їх у порядку ст. 208 КПК України.

Зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України.

Як вже вдалося встановити, підлітки приїхали до Миколаєва декілька місяців тому. З їхньої розповіді – на навчання, а насправді ж ховались в орендованій квартирі від органів слідства після вчинення групового зґвалтування чоловіка на Луганщині. Підтримуючи постійний зв'язок із в’язнем, засудженим до довічного позбавлення волі за скоєння низки вбивств та зґвалтувань, юнаки періодично отримували від так званого «куратора» різні завдання. Так сталося і цього разу.

Розслідування триває, правоохоронцями перевіряється причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів не тільки на території Луганської та Миколаївської областей, а й інших регіонів.

За матеріалами прес-служби прокуратури Миколаївської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Миколаївська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

X