Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Дніпрі банда виготовляла наркотики та боєприпаси. ВІДЕО

Нарколабораторію з виготовлення прекурсорів, необхідних для синтезу психотропів, фігуранти облаштували під землею. Крім того, організатор групи та його спільники займалися незаконним виготовленням боєприпасів. За збут заборонених предметів зловмисники мали щомісяця до трьох мільйонів гривень.

Працівники Департаменту протидії наркозлочинності спільно з представниками Департаменту патрульної поліції, слідчими поліції Києва під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва провели спецоперацію в м. Дніпро. Правоохоронці викрили злочинну діяльність членів організованої групи. Поліцейські здійснили 15 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів та гаражних приміщеннях, що їм належать. У результаті оперативники викрили спеціально облаштовану під землею потужну нарколабораторію з виготовлення небезпечних прекурсорів, необхідних для синтезу амфетаміну та метамфетаміну. За збут виготовленого члени групи одержували до трьох мільйонів гривень прибутку щомісячно.

Крім того, у фігурантів поліцейські вилучили 11 кг фенілнітропропену, необхідного для синтезу амфетаміну, 2,5 кг псевдоефедрину – основи для виготовлення метамфетаміну. Також оперативники виявили високотехнологічне устаткування з виготовлення прекурсорів і психотропів.

Водночас встановлено, що  організатор наркобізнесу та його спільники займалися незаконним виготовленням боєприпасів. У них вилучено станок для виготовлення озброєння, а також чотири одиниці зброї, гранату, більше сотні набоїв, півтисячі куль та кілька тисяч гільз і капсулів для виготовлення бойових патронів.

Організували злочинний бізнес 39-річний житель Дніпропетровщини. Чоловік разом зі своїм поплічником розробили схему виготовлення та збуту прекурсорів, психотропів та боєприпасів. Реалізація заборонених речовин та патронів здійснювався по всій території держави.

До «роботи» зловмисники залучили ще декількох осіб. З метою конспірації протиправної діяльності контакти між членами групи здійснювалися лише через довірених осіб. Кожен член виконував чітко розподілені функції. У групі діяв адміністратор, що здійснював звʼязок з клієнтами. Також окремі особи відповідали за «чорну» бухгалтерію ОЗГ, ще один фігурант здійснював ІТ-підтримку протиправного бізнесу групи.

Загалом у членів групи вилучено вітчизняної та іноземної валюти на суму більше 2,5 мільйонів гривень. Поліцейські встановили, що фігуранти є власниками елітного житла та мають автомобілі представницького класу.

Поліцейські затримали 9 членів ОЗГ, зокрема – і лідерів групи.

Згідно з законодавством зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі  з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

За матеріалами ВК ГУНП у Дніпропетровській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "Російські терористи продовжують ракетний терор Одещини. З самого ...

У ніч на 20 квітня 2024 року російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій област...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "У ніч на 20 квітня силами та засобами протиповітряної оборо...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Наддніпрянське, Зел...

X