Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

В Одесі вимагачі вивезли чоловіка за місто та погрожували зброєю. ВІДЕО

Правопорушники на автомобілі вивезли потерпілого за межі міста та під загрозою пістолета зажадали 500 доларів США.

Подія сталася у Суворовському районі Одеси.

До 35-річного чоловіка зателефонував знайомий та запропонував поїхати «випити пива». Той погодився, і коли приятель приїхав по нього не сам, а з двома незнайомцями, нічого лихого не запідозрив.

Невідомих товариш відрекомендував «колегами по роботі», після чого вся компанія вирушила нібито у пошуках підходящого для «відпочинку» закладу.

Деякий час зловмисники просто катали потерпілого вулицями. Потім вивезли на околицю міста та, погрожуючи пістолетом, почали вимагати гроші.

Оскільки необхідної суми у чоловіка не було, після кількох годин залякувань його відпустили «шукати гроші».

Одесит відразу ж звернувся у поліцію.

Наступна зустріч з «новими знайомими» відбулася вже під пильним наглядом правоохоронців. Щойно зловмисники отримали конверт з грошима, який їм передав потерпілий, їх тут же затримали співробітниками сектору реагування патрульної поліції Лиманського ВП та викликали на місце події слідчо-оперативну групу Суворовського відділу.

Правопорушниками виявилися 27-річний одесит та неодноразово судимий за аналогічні злочини 23-річний житель області. Чоловіки зізналися у скоєному та пояснили, що хотіли «розжитися» грошима, а в якості жертви їхній третій спільник запропонував свого знайомого.

Наразі двоє зловмисників затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. У них вилучено та направлено на експертизу пістолет імовірно пневматичної дії. Проводяться заходи по встановленню місця знаходження та притягненню до відповідальності фігуранта справи, який влаштував «пастку» потерпілому.

За даним фактом розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст.189 (вимагання), ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. 

Слідство триває.

За матеріалами ВК ГУНП в Одеській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X