Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

СБУ блокувала виготовлення та збут наркотиків на Київщині та у Дніпрі. ВІДЕО

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Служби безпеки України та Управління СБУ у Дніпропетровській області блокували на Київщині та у Дніпрі виготовлення і збут наркотиків.

Оперативники спецслужби встановили, що декілька мешканців Київської області вирощували марихуану для продажу. Лабораторію з виготовлення наркотичного засобу ділки облаштували у домоволодінні одного зі своїх спільників, розташованого у садовому товаристві Броварського району. Готовий «товар» зловмисники збували на території регіону, зокрема в столиці.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями проживання фігурантів справи та у нарколабораторії правоохоронці виявили обладнання для вирощування наркомістких культур, майже сто рослин марихуани та двісті грамів готової до продажу «продукції».

Вартість вилученого «товару» за цінами «чорного ринку» становить приблизно п’ятсот тисяч гривень.

Наразі одному із зловмисників оголошено про підозру в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України. У межах відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

У Дніпрі співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури під час розслідування діяльності угруповання наркоторгівців викрили чергову лабораторію з виготовлення прекурсорів.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру налагодив виробництво прекурсорів для продажу. Нарколабораторію зловмисник обладнав на території однієї із промислових зон.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили обладнання для виготовлення прекурсору «фенілнітропропену» та дванадцять кілограмів готової «продукції».

За цінами «чорного ринку» вартість вилученого «товару» становить понад п’ятсот тисяч гривень.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з блокування незаконного обігу наркотиків проводились спільно з поліцією.

За матеріалами прес-центру СБУ

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розпочалася сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

Автопригода трапилася вранці на вулиці Рівненській.  Водій маршрутного таксі допустив зіткнення з попутним автомобілем Ford...

Триває сімсот дев’яносто перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Дніпрі жінка намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн. Отримані гроші за дитину 19-річна горе-мати хотіла витратити на ...

Подія трапилася наприкінці 2023 року в одному із сіл Кременецького району. До співробітників поліції надійшло повідомлення від лікарів п...

X