Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

СБУ блокувала міжнародний канал контрабанди кокаїну. ВІДЕО

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з ізраїльськими колегами провели спецоперацію з викриття та ліквідації міжнародного каналу контрабанди кокаїну.

Оперативники української  спецслужби наприкінці 2018 року отримали інформацію про функціонування каналу контрабанди кокаїну з Панами до Ізраїлю транзитом через територію України.

Під час перевірки отриманих даних співробітники СБ України встановили, що наркотики перевозяться авіаційним транспортом прихованими у подвійних стінках багажу наркокур’єрів. Організаторами наркобізнесу є громадяни Ізраїлю та України. «Гонорар» курʼєрів становив від однієї до чотирьох тисяч доларів США за рейс. Для конспірації зловмисники використовували різних наркокур’єрів під час перевезення товару – одні доставляли кокаїн з Панами в Україну, інші ‒ з нашої країни до Ізраїлю.

У ході дієвої взаємодії співробітники СБУ та ізраїльські колеги встановили, що наприкінці грудня 2018 року до Панами вилетіти чергові наркокур’єри для доставки кокаїну в Україну. Вони мали повернутися до нашої країни на початку січня 2019 року, однак організатори каналу контрабанди декілька разів змінювали дату відльоту.

У середні січня 2019 року, за інформацією СБУ, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» при проходженні митного контролю двох громадян України, які подорожували разом під виглядом сімейної пари, виявлено майже 3,5 кілограма кокаїну, що був прихований у подвійних стінках валізи чоловіка. З’ясовано також, що валізу чоловік мав передати своєму брату одразу після поверненню в Україну.

Під час проведення слідчих дій у межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури провели міжнародну контрольовану поставку валізи з кокаїном до Ізраїлю для викриття всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Унаслідок контрольованої поставки, у ході якої валіза ще тричі змінювала своїх власників на території України, в Ізраїлі затримано п’ятьох громадян, серед яких організатори каналу контрабанди.

На території України та Ізраїлю тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всього кола осіб, причетних до функціонування каналу контрабанди кокаїну. За їх результатами в нашій країні буде прийнято рішення щодо пред’явлення фігурантам справи підозри за ст. 305 Кримінального кодексу України.

Операція проводилась спільно зі слідчим відділом Управління СБ України у Сумській області, митницею Державної фіскальної служби України, Державною прикордонною службою України, прокуратурою Сумської області.

За матеріалами прес-центру СБУ

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 47 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 188 ви...

Триває сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

X