Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Київщині підуть під суд учасники банди торгівців наркотиками. ФОТО

Досудове розслідування кримінального провадження, відкритого  за фактом діяльності злочинної групи осіб, які підозрюються у придбанні, зберігання та збуті наркотичних речовин, добігло кінця.

Налагоджена схема «організатор – постачальник – збувачі»  працювала на території столиці,  Київщини та Кіровоградщини з квітня по листопад минулого року.

Над документуванням неправомірної діяльності групи чоловіків тривала майже рік кропітка робота оперативників Управління протидії наркозлочинності поліції Київщини спільно з працівниками Слідчого управління та прокуратури області. 

Проведені десятки оперативних закупок та санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів. Виявлено та вилучено канабіс та метадон, гроші, отримані від продажу наркотиків, банківські картки та  телефони. По вилученим речовим доказам призначена та проведена велика кількість відповідних експертиз.

Також під час розслідування кримінального провадження правоохоронці вилучили у фігурантів майно, здобутого незаконно, на суму майже 700 тисяч гривень.

Організатором виявився 32-річний житель міста Боярка. Збували наркотичні речовини 32 та 35-річного віку боярчани. В одного з підозрюваних, 38-річного «кримінального авторитета» поліцейські крім наркозілля, вилучили бойову гранату.

Зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. На час досудового розслідування суд обрав для чоловіків міру запобіжного заходу – арешт з можливістю внесення застави.  

Наразі обвинувальний акт відносно наркозбувачів направлено до суду і їм загрожує ув’язнення до десяти років з конфіскацією майна. Поліцейські продовжують роботу щодо встановлення інших каналів надходження та збуту наркотичних речовин.

За матеріалами ВК ГУНП у Київській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X