Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Харківщині судитимуть жінку-поліцейського, через недбалість якої загинула дитина

Прокуратура області затвердила обвинувачення старшому інспектору ювенальної превенції одного з районних відділів поліції.

За інформацією начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, 30-річній жінці інкримінується службова недбалість, що спричинила загибель дитини (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як повідомлялося раніше, 12 вересня 2017 року до райвідділу надійшла інформація про можливі факти застосування фізичної сили до малолітньої дитини з боку батьків. Перевірку за повідомленням мала провести підозрювана. Однак працівник поліції проігнорувала свої робочі обов’язки та не вжила жодних заходів. Вона не провела перевірку щодо фактів насильства в родині та необхідності вилучення дитини з сім’ї, превентивних заходів з батьками тощо. Окрім того, відомості про злочин не були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Повідомлення про злочин поліцейська розглянула лише за 2 тижні після його надходження – вже після смерті 3-річного хлопчика від катувань і систематичних побоїв.

Як з’ясувало слідство, загиблого малюка та його старшого брата бив батько. При цьому все відбувалося в присутності матері, однак вона навіть не намагалася зупинити знущання. Після чергового побиття у серпні 2017 року у 3-річного хлопчика була переламана нога. А за кілька днів батько зламав сину ще й ребра. Дитина перестала ходити. Та, замість того, щоб відвезти малюка до лікарні, батько продовжував катувати дитину. Як наслідок, у хлопчика виникла ще й тяжка черепно-мозкова травма. Увесь цей час дитина страждала від фізичного болю та тривалий час нічого не їла. Потім – впала в кому. Навіть після цього батьки не зверталися до лікарів. Швидку медичну допомогу викликала знайома матері,  яка прийшла в гості.  Однак врятувати хлопчика не вдалося.

Відповідно до висновків експертів, смерть дитини настала внаслідок голоду і постійного фізичного та психологічного насильства, що мало характер особливого мучення і тривало більше року.

За несумлінне ставлення до службових обов’язків, що призвели до трагедії, ювенальному інспектору загрожує до 5 років позбавлення волі.
15 квітня в Жовтневому районному суді м. Харкова відбудеться підготовче засідання в справі.

Нагадаємо, батьки загиблого хлопчика наразі вже відбувають покарання. Вироком Жовтневого районного суду батька-нелюда засудили до 10 років позбавлення волі. Матері призначили покарання у вигляді 8 років за ґратами.

Окрім того, до кримінальної відповідальності притягнуто директора районної служби у справах дітей.

Наразі також триває судовий розгляд кримінального провадження стосовно директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей, молоді за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За матеріалами прес-служби прокуратури Харківської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсот четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 6...

Контррозвідка та слідчі СБУ зірвали плани фсб із ліквідації Президента України та інших представників вищого військово-політичного керів...

Нагадаємо, 06 травня близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Вибухом пошкодж...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артиле...

Про це голова Херсонської ОВА "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Антонівка, Іванівка, Благовіщенське, Дніпровс...

X