Перейти до основного вмісту

ДТП

Прокуратура Хмельниччини домоглась реального покарання для винуватця смертельної ДТП

Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом Старокостянтинівської місцевої прокуратури встановлено обставини дорожньо-транспортної пригоди з летальними наслідками.

Трагедія сталась у листопаді 2016 року на автодорозі Білогір’я-Плужне  внаслідок порушення водієм автомобіля марки «ВАЗ» правил безпеки дорожнього руху.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік сів за кермо технічно-несправного автомобіля з різними шинами та непрацюючими зовнішніми світловими приладами. Горе-водій не обрав безпечну швидкість руху та допустив наїзд на велосипедиста.

Внаслідок цього сталась дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої 61-річний чоловік отримав травми не сумісні з життям.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення. Вироком районного суду засудженому призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки.

Разом з тим, від відбування основного покарання засудженого звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 2 роки.

«Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», - повідомив начальник  відділу прокуратури області Олексій Луговий.

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок районного суду в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано.

Відтак, відповідно до вироку апеляційного суду винуватець ДТП в установах відбування покарання проведе 4 роки. Окрім того, його на 2 роки позбавлено права керувати транспортними засобами.

За матеріалами прес-служби прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Хмельницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Аварія сталася на перехресті вулиць Гвардійців-Широнінців та Героїв Праці. За адресою зіштовхнулися автомобіль «Scania» під керування...

Автопригода сталася на автодорозі сполученням Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші поблизу села Молодіжне. За попередньою інформац...

Інформацію про автопригоду правоохоронці отримали напередодні, близько 14:00. Попередньо встановлено, що керманич автомобіля «BMW», 1999...

Автотроща сталася на 186 км автодороги Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський, поблизу селища Гуйви. Попередньо, відбулося зіткн...

Співробітники відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького РУП зібрали доказову базу провини 39-річної кермувальниці автомобіля «Skoda Octa...

X