Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Прокуратура: у Дніпрі керівника підрозділу поліції засуджено довічно

Вироком Самарського районного суду м. Дніпра керівника одного з підрозділів поліції особливого призначення, що виконує функції військових, визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених  ч.2 ст.115, ч.1 ст.263, ч.2 ст.162, ч.2 ст.296, ч.2 ст.342, ч.1 ст.345 КК України (умисне вбивство; незаконне придбання, зберігання бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу; порушення недоторканності житла; хуліганство; опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків; погроза вбивством щодо працівника правоохоронного органу).

В ході досудового розслідування встановлено, що мотивом злочинів був продаж квартири у місті Дніпрі, одна з кімнат якої належить обвинуваченому, а інші дві – громадянці та її матері. У липні 2014 року обвинувачений звернувся до своїх підлеглих з проханням допомогти переконати співвласників житла не перешкоджати продажу його частки нерухомого майна.

Так, у нічний час доби підсудний у супроводі ще чотирьох осіб проник до вказаної квартири та, діючи з особливою зухвалістю, став висловлюватись грубою нецензурною лайкою на адресу жінок (одна з яких похилого віку) з погрозами застосування насильства у разі невиконання його вимог. Далі зловмисник наступив господарці ногою на шию, наніс декілька ударів по голові, після чого розламав навпіл її мобільний телефон.

На крики потерпілих про допомогу до під’їзду підійшли двоє перехожих, стали вимагати пред’явити документи, погрожуючи викликати правоохоронців, на що обвинувачений дістав з кишені пістолет та здійснив смертельний постріл у голову одному з них.

Крім того, за місцем мешкання підсудного правоохоронними органами виявлено чотири ручних осколкових наступальних гранати РГД-5 та ручну осколкову наступальну гранату РГН, які останній зберігав без передбаченого законом дозволу та погрожував працівникам міліції використати за призначенням, у разі, якщо вони наблизяться до його будинку.

Суд підтримав позицію прокуратури Дніпропетровської області та призначив йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Одного зі співучасників визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.5 ст.27 ч.2 ст.162 та ч.5 ст.27 ч.2 ст.296 КК України (пособництво у порушенні недоторканності житла, а також грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжуються особливою зухвалістю та винятковим цинізмом).

Його засуджено до 3 років позбавлення волі, проте звільнено від відбуття покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 1 рік.

Інші троє приятелів, що приймали участь у скоєнні злочину, – учасники АТО – підпадають під дію Закону України «Про амністію», а тому звільнені від відбування покарання за скоєння злочинів, передбачених ч.2 ст.162 та ч.2 ст.296 КК України.

За матеріалами прес-служби прокуратури Дніпропетровської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пору...

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного інформатора військової розвідки рф, який діяв на Миколаївщині. Зловмисник намагався вия...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Понятівку, Садове, ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж ...

X