Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Житомирщині іноземці затримані за вбивство через кримінальні розборки. ФОТО

Днями до поліції надійшло повідомлення про смерть від вогнепального поранення чоловіка в одному з сіл Коростишівського району.

На місці події працювали слідчо-оперативні поліції області та місцевого відділу. Попередньо встановлено, що близько 22:30 поблизу камнеобробного цеху у с. Кам’яному Броді двоє чоловіків відкрили стрільбу убік заявника та ще двох чоловіків.

Один із них, 32-річний громадянин іншої держави, отримав поранення голови, від якого помер на місці. А нападники зникли на мотоциклі.

– На території Житомирщини було введено спеціальні заходи для затримання підозрюваних. У результаті патрульні поліцейські виявили схожий за прикметами транспортний засіб, що рухався по автодорозі Київ-Чоп у напрямку столиці. Вимогу поліцейських про зупинку мотоцикліст проігнорував, тож патрульні розпочали переслідування  та на території Київської області затримали громадянина Азербайджану, 1982 року народження, - розповів начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Водночас упродовж дня оперативники за участі бійців спецпідрозділу «КОРД» затримали ще трьох осіб, серед них ймовірний організатор та виконавець злочину. Усі вони громадянини Азербайджану. 

– Затриманий імовірний організатор, 33-річний іноземець, уже є обвинуваченим у вчиненні іншого умисного вбивства, що сталося у травні 2016 року у м. Житомирі. Тоді серед білого дня на людному ринку у кафе було вбито місцевого підприємця. Ця справа викликала значний суспільний резонанс. Після затримання винуватця оперативниками кримінальної поліції у лютому 2018 суд виніс запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю сплати застави у сумі близько 520 тисяч гривень. Вказана сума була внесена і відтак чоловік перебував в умовах необмеження волі, - зазначив В’ячеслав Печененко.

Попередньо, причиною організації теперішнього убивства членами злочинного угрупування став перерозподіл сфер впливу. 

Також керівник поліції Житомирщини розповів про результати проведення низки санкціонованих обшуків, у тому числі і за місцями проживання затриманих: 

– У помешканні 39-річного іноземця в обласному центрі поліція виявила та вилучила пістолет калібром 9 мм та близько півсотні набоїв до нього. Також під час затримання у м. Житомирі ще одного члена злочинного угрупування, теж громадянина Азербайджану, 1992 р.н., у ході поверхневого огляду правоохоронці виявили та вилучили у нього пістолет ТТ та півсотні набоїв до нього, а також дві гранати типу РГД та РГН із запалами, - зазначив він.

Затриманим оголошено про підозру. Слідчі клопочуть про взяття під варту усіх фігурантів.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Найбільша активність ворога з початку доби спостерігається на Сіверському та Покровському напрямках. На даний час загальна кількість вор...

Вісімсот п’ятдесят друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби зафіксовано...

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за...

За клопотанням слідчого, погодженого прокурором Печерської окружної прокуратури м.Києва, 60-річній жінці, підозрюваній у нарузі над моги...

 Зранку 24 червня 2024 року російські окупанти атакували Одещину двома крилатими ракетами, ймовірно «Іскандер-К». Завдяки активній ...

X