Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Житомирщині іноземці затримані за вбивство через кримінальні розборки. ФОТО

Днями до поліції надійшло повідомлення про смерть від вогнепального поранення чоловіка в одному з сіл Коростишівського району.

На місці події працювали слідчо-оперативні поліції області та місцевого відділу. Попередньо встановлено, що близько 22:30 поблизу камнеобробного цеху у с. Кам’яному Броді двоє чоловіків відкрили стрільбу убік заявника та ще двох чоловіків.

Один із них, 32-річний громадянин іншої держави, отримав поранення голови, від якого помер на місці. А нападники зникли на мотоциклі.

– На території Житомирщини було введено спеціальні заходи для затримання підозрюваних. У результаті патрульні поліцейські виявили схожий за прикметами транспортний засіб, що рухався по автодорозі Київ-Чоп у напрямку столиці. Вимогу поліцейських про зупинку мотоцикліст проігнорував, тож патрульні розпочали переслідування  та на території Київської області затримали громадянина Азербайджану, 1982 року народження, - розповів начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Водночас упродовж дня оперативники за участі бійців спецпідрозділу «КОРД» затримали ще трьох осіб, серед них ймовірний організатор та виконавець злочину. Усі вони громадянини Азербайджану. 

– Затриманий імовірний організатор, 33-річний іноземець, уже є обвинуваченим у вчиненні іншого умисного вбивства, що сталося у травні 2016 року у м. Житомирі. Тоді серед білого дня на людному ринку у кафе було вбито місцевого підприємця. Ця справа викликала значний суспільний резонанс. Після затримання винуватця оперативниками кримінальної поліції у лютому 2018 суд виніс запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю сплати застави у сумі близько 520 тисяч гривень. Вказана сума була внесена і відтак чоловік перебував в умовах необмеження волі, - зазначив В’ячеслав Печененко.

Попередньо, причиною організації теперішнього убивства членами злочинного угрупування став перерозподіл сфер впливу. 

Також керівник поліції Житомирщини розповів про результати проведення низки санкціонованих обшуків, у тому числі і за місцями проживання затриманих: 

– У помешканні 39-річного іноземця в обласному центрі поліція виявила та вилучила пістолет калібром 9 мм та близько півсотні набоїв до нього. Також під час затримання у м. Житомирі ще одного члена злочинного угрупування, теж громадянина Азербайджану, 1992 р.н., у ході поверхневого огляду правоохоронці виявили та вилучили у нього пістолет ТТ та півсотні набоїв до нього, а також дві гранати типу РГД та РГН із запалами, - зазначив він.

Затриманим оголошено про підозру. Слідчі клопочуть про взяття під варту усіх фігурантів.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

З початку доби російські загарбники найбільшу активність проявляють на Покровському та Сіверському напрямках.  Загальна кількість б...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 15:00 Куп'янський р-н., Петропавлівська ТГ, с. Петропав...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 424 рази вдарили по Запорізькій облас...

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пору...

X