Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Житомирі поліція знайшла у підвалі багатоповерхівки вибуховий пристрій. ВІДЕО

Повідомлення про те, що у підвалі одного з багатоквартирних будинків в обласному центрі можуть знаходитись предмети, що становлять загрозу для безпеки людей, надійшло до поліції близько 11 години.

Одразу ж після отримання тривожного повідомлення за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Житомирського відділу поліції, працівники вибухотехнічної служби та представники інших правоохоронних відомств і екстрених служб.

З квартир були евакуйовані близько трьох десятків мешканців житлового будинку, які на той момент знаходились удома. Поліцейські огородили по периметру потенційно небезпечну територію та тимчасово обмежили доступ до неї.

Працівники вибухотехнічної служби ГУНП разом з кінологами, застосовуючи службових собак і спеціальні технічні засоби, упродовж кількох годин ретельно перевіряли усі приміщення будинку та територію довкола нього.

У результаті в одному з підвальних приміщень, яке обладнане під спортивний зал і належить житомирянину, 1966 р.н., поліцейські вилучили гранату РГД, запал і підривач до неї, електродетонатори та близько 70 різнокаліберних набоїв.

Як повідомив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока, попередня правова кваліфікація події – ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження розпочато відповідні перевірки щодо походження та мети зберігання боєприпасів.  

За подібні протиправні дії чинним кримінальним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Поліцейські закликають усіх громадян до пильності. Якщо на вулиці ви виявили нічийну річ або інший предмет, який викликає відверту підозру щодо небезпечності, або вам стала відома інформація про незаконне зберігання зброї, боєприпасів чи вибухонебезпечних речовин, негайно телефонуйте за номером «102» або зверніться у найближчий підрозділ поліції.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X