Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Буковині домоглась суворішого покарання за смертельну стрілянину

У жовтні 2017 року двоє жителів с. Купка Глибоцького району Чернівецької області, взявши з собою мисливську рушницю, сіли в автомобіль та поїхали у село Корчівці.

Проїжджаючи по селу 30-річний водій, з хуліганських мотивів, вистрілив в припаркований біля Будинку культури транспортний засіб, пошкодивши ліву шину, після чого поїхав в напрямку села Купка.

Прибувши у своє село, 18-річний пасажир з тієї ж гладкоствольної мисливської рушниці, з необережності вистрілив в 44-річного односельця та смертельно його поранив.

Вироком Сторожинецького районного суду йому призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі, а його 18-річного товариша за вбивство з необережності засуджено до 4 років позбавлення волі.

Однак, на підставі ст. 75 КК України суд першої інстанції звільнив зловмисників від відбування покарання з випробуванням, якщо вони протягом трьохрічного іспитового строку не вчинять нового злочину.

З вказаним рішенням прокуратура категорично не погодилась та оскаржила його в суді апеляційної інстанції.

Чернівецький апеляційний суд погодився з доводами прокурора, скасував вирок суду  ершої інстанції та ухвалив новий, яким засудив молодиків до реальної міри покарання у виді трьох років позбавлення волі.

За матеріалами прес-служби прокуратури Чернівецької області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернівецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X