Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві постануть перед судом учасники міжрегіональної банди грабіжників. ВІДЕО

Вказану злочинну групу, до складу якої входили раніше судимі громадяни Грузії та України, затримали у грудні минулого року після вчинення чергового нападу на підприємця.

Так, 6 грудня 2018 року зловмисники напали на киянина, який перед тим обміняв значну суму коштів в обмінному пункті. Нападники дочекались, коли автомобіль потерпілого зупинився на перехресті, розбили бокове скло, відібрали рюкзак з 420 тис. гривень та втекли.

У ході затримання, яке відбулося «по гарячих слідах», підозрювані чинили опір правоохоронцям та погрожували застосувати гранату. Крім того, двоє з нападників, намагаючись втекти на автомобілі, здійснили наїзд на працівника поліції. Поліцейські у відповідь застосувати табельну зброю, внаслідок чого один з підозрюваних отримав вогнепальне поранення.

Під час обшуків за місцем мешкання фігурантів та в автомобілях вилучили гранату Ф-1 із запалом, пістолет Форт-12 із набоями, пістолет Макарова, викрадений у 2017 році в Одесі, велику кількість набоїв, в’язані рукавиці, балаклави, мобільні телефони, 5 комплектів номерних знаків для автомобілів, пристрій для штучного створення радіо та GSM-перешкод та інші речові докази.

У ході документування злочинної діяльності вказаної ОЗГ установлено, що у період з січня по грудень 2018 року підозрювані вчинили на території Києва та Одеси 2 розбійні напади та 2 пограбування, у ході яких заволоділи коштами потерпілих на загальну суму понад 2,2 мільйона гривень.

Під час вчинення злочинів зловмисники використовували засоби маскування обличь та зовнішності, а також металеві предмети для розбиття скла в автомобілях та пошкодження покришок коліс.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчинені та трьом з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Відносно четверного члена групи, який перебуває у розшуку, слідчим суддею надано дозвіл на затримання.

На даний час слідство у кримінальному провадженні завершено. 

Після ознайомлення підозрюваних та їх захисників з матеріалами досудового розслідування обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

За вчинене зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі. 

За матеріалами прес-служби прокуратури Києва

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

X