Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

ДСНС провела брифінг щодо кошмарної пожежі в Одесі, де загинули 8 людей. ВІДЕО

17 серпня о 01:34 до Служби порятунку «101»  надійшло повідомлення про те що у м. Одеса по вул. Водопровідна, 1а в готелі «Токіо Стар» виникла пожежа. О 01:39 на місце події прибули перші пожежно-рятувальні підрозділи та встановили загорання на другому поверсі орієнтовно на площі 200 м.кв.

На час пожежі в готелі знаходилось орієнтовно 200 осіб. Під час ліквідації пожежі евакуйовано 136 осіб, врятовано – 7, постраждало 10 осіб, яки були направлені до медичних закладів міста та виявлено 8 загиблих (анкетні данні встановлюються).

О 03:36 пожежа було локалізована та о 04:32 ліквідована на площі 1000 м.кв.
До гасіння пожежі від ГУ ДСНС в Одеській області залучалося 13 одиниць основної і спеціальної техніки та 65 чоловік особового складу.

Причина пожежі та загибелі людей – встановлюється. Психологи ДСНС надають психологічну допомогу постраждалим.

У вже ДСНС відбувся брифінг директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Володимира Демчука та заступника директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Павла Афанасьєва щодо пожежі, яка цієї ночі забрала життя 8-х людей в одеському готелі “Токіо Стар”.

Володимир Демчук проінформував про заходи, які вживалися ДСНС під час ліквідації пожежі, зокрема, про те, що основні зусилля пожежно-рятувальних підрозділів було зосереджено на рятування людей.

“В двоповерховому готелі на 270 номерів, що переобладнаний з колишнього трамвайного депо, на момент пожежі перебувало до 200 людей. Під час проведення рятувальних заходів з першого поверху було евакуйовано 64 особи, з другого — 72 особи та врятовано 7 осіб, яких направлено до медичних закладів. Вісьмох загиблих було виявлено під час гасіння пожежі”, - сказав директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації.

Він додав, що ситуація була ускладнена швидким розвитком і поширенням вогню по конструктивних елементах, пізнім сповіщенням про пожежу, а також великою кількістю номерів, деякі з яких були навіть без вікон.

У свою чергу, Павло Афанасьєв наголосив на тому, що представник ДСНС не був допущений до перевірки готелю, яка була запланована на липень поточного року.

“Через те, що власник готелю змінив форму власності, представник ДСНС, який здійснює заходи державного нагляду та контролю, не був допущений на об’єкт. Про це був складений відповідний акт не допуску”, - зазначив заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям.

Наразі по факту пожежі проводяться слідчі дії, а також встановлюються причини її виникнення.

За матеріалами прес-служби ДСНС в Одеській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X