Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Житомирщині правоохоронці затримали іноземця за викрадення жінки. ВІДЕО

Коментує начальник відділу комунікації ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко:

У м. Коростені поліцейські місцевого відділу спільно із співробітниками УСБУ затримали 45-річного іноземця за підозрою у позбавленні волі місцевої жительки. Під час затримання, яке провели бійці спецпідрозділу ГУНП Житомирщини, у чоловіка вилучено зброю.

Встановлено, що потерпіла та затриманий познайомились у м. Коростені наприкінці 2018 року та деякий час підтримували стосунки. Однак через запальний та дещо агресивний характер чоловіка дівчина вирішила припинити спілкування та виїхала з міста на роботу до столиці. Таке рішення вочевидь не сподобалося іноземцю, який час від часу приїздив у райцентр у службових справах, і він розпочав переслідувати її.

Так, на початку липня 2019 чоловік разом із спільником приїхав до будинку, де раніше проживала дівчина, і, погрожуючи,  вимагав у матері повідомити про її місце перебування. Жінка спочатку навідріз відмовилась, але чоловік, застосовуючи фізичну силу та електрошокер, змусив таки  зателефонувати доньці та попросити приїхати додому, посилаючись на погане самопочуття.

Коли дівчина зайшла в оселю, там уже чекав чоловік. Її супротив він швидко здолав за допомогою переваги у фізичній силі та електрошокера. Шантажуючи взяттям матері у заручники, іноземець змусив дівчину поїхати з його спільником за кордон.

- Чоловік сказав дівчині, що її матір перебувати в його полоні, доки вона не перетне кордон України з його товаришем, при цьому вона повина відповідно себе вести і нікому не повідомляти про такий стан речей: ні прикордонникам, ні поліцейським, - розповів начальник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко.

Таким чином, через шантаж,  дівчина опинилась на батьківщині іноземця, який ще по дорозі туди приєднався до них з товаришем. Назад в Україну їй вдалось повернутись лише на початку серпня.

Відразу потому 25-річна дівчина звернулась у поліцію.

Слідством було встановлено, що у середині серпня чоловік знову перетнув кордон України.

Під час його чергової спроби викрасти дівчину він і був затриманий.

У ході затримання чоловік намагався позбутись пістолета, яким щойно погрожував дівчині, викинувши його до смітника. Усі його дії відповідним чином задокументовані.

- Нині поліцейські встановлюють місце перебування спільника затриманого, його особа нам  уже відома, - прокоментував начальник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко.

За українським законодавством подібні дії караються позбавленням волі на термін від 8 до 15 років ув’язнення.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X