Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція Харківщини відповіла на зойки у соцмережах щодо розслідування вбивства дівчини

Завдяки принциповій позиції слідчого управління ГУНП в Харківській області зібрано безперечні докази причетності до вчинення тяжкого злочину неповнолітнього мешканця Харкова, що стало підґрунтям для обрання йому у суді міри запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб без права внесення застави.

Останнім часом в мережі Інтернет розповсюджується інформація про те, що харківська поліція не забезпечує повноцінне розслідування факту жорстокого вбивства 26-річної мешканки міста.

З цього приводу Головне управління Національної поліції в Харківській області офіційно повідомляє, що дана інформаціє не є об’єктивною.

Наприкінці червня до поліції із заявою про зникнення 26-річної доньки звернулися батьки харків’янки. Працівниками Холодногірського відділу поліції відомості про даний факт було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, розпочато досудове розслідування та розшук зниклої. 09 липня її тіло було виявлено в районі вулиці Рельєфної із ознаками насильницької смерті.

Враховуючи суспільний резонанс та ступінь тяжкості скоєного злочину, а також враховуючи думку потерпілої сторони, вказане кримінальне провадження було скероване до слідчого управління ГУНП в Харківській області для проведення об’єктивного та неупередженого розслідування. 

Завдяки вжитим заходам слідчими було встановлено особу, причетну до вчинення вбивства. Ним виявися 16-річний харків’янин, знайомий потерпілої дівчини. Юнак тривалий час переховувався від слідства та уникав допитів. Однак, під тяжкістю неспростовних доказів, зібраних слідчими, він почав співпрацювати зі слідством. Неповнолітньому було оголошено про підозру у скоєнні тяжкого злочину та заарештовано.

Зараз у кримінальному провадженні здійснюється комплекс необхідних слідчих дій – призначено ряд експертних досліджень, опитуються свідки та проводяться інші слідчі дії. Харківська поліція робить все можливе для повного та якісного збору доказової бази та доведення розслідування до судового розгляду та винесення справедливого вироку винній особі.          

Щодо інформації від потерпілої сторони про те, що працівники Холодногірського відділу поліції, начебто, саботували розслідування даного кримінального провадження та вимагали хабара за непритягнення винної особи до відповідальності, за вказаним фактом керівництвом ГУНП в Харківській області призначено службову перевірку.

Її результати будуть доведені до відома громадськості. 

 За матеріалами ВК ГУНП у Харківській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X