Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Вінниччині чоловік розбещував дітей колишньої дружини. ВІДЕО

Підозрюваного у катуванні своїх дітей та розповсюдженні порнографічних матеріалів з неповнолітніми  затримали у Вінниці бійці КОРДу. Після взяття під варту в ізоляторі тимчасового тримання зловмисник покінчив життя самогубством. Про роботу підрозділів поліції над розкриттям цих злочинів та їх обставини розповів  на брифінгу начальник Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос.


За словами генерала поліції третього рангу Юрія Педоса, до працівників Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, надійшла інформація, що 32-річний вінничанин жорстоко поводиться зі своїми малолітніми дітьми: 3-річною дочкою та 5-річним сином. За наявною у поліцейських інформацією, він бив та надавав дітям вживати спиртні напої. Проживали вони в антисанітарних умовах.


Як з’ясувалось, це діти його колишньої дружини, яка була позбавлена батьківських прав, а він їх всиновив.
Поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури одразу ж відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 127 ККУ (катування). Під час проведення негласних слідчих дій оперативники встановили, що чоловік під час сварки наносив тілесні ушкодження дівчинці та душив її. Одразу ж було прийнято рішення негайно його затримати. За такі дії кримінальним кодексом передбачено покарання – до 10 років ув’язнення.
5 вересня 32-річний чоловік був затриманий в Вінниці бійцями спецпідрозділу КОРД. Під час санкціонованого обшуку слідчими відділу злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи, у затриманого були вилучені електронні пристрої та носії з матеріалами, які мають ознаки дитячої порнографії. Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 301 ККУ (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).


Як повідомив керівник обласного главку Юрій Педос, затриманий раніше потрапляв в поле зору поліції за аналогічний злочин. У 2016 році за ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів з метою швидкого збагачення відносно цього чоловіка було відкрито кримінальне провадження. Під час санкціонованого обшуку у нього були вилучені електронні пристрої та носії з матеріалами, які за висновками комп’ютерної та мистецтвознавчої експертиз, містять ознаки порнографії, в тому числі і дитячої. Однак, на той час правопорушнику не було доведено фактів її розповсюдження.


В ході досудового розслідування цього разу встановлено, що затриманий у групах в мобільних додатках розповсюджує фото та відео матеріали, що містять дитячу порнографію.
Завдяки проведеним негласним слідчим розшуковим діям працівниками Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП у Вінницькій області, було встановлено, що зловмисник у соцмережах знайомився з самотніми жінками, які виховують малолітніх дітей, та пропонував їм робити і надсилати йому порнографічні фото та відео з зображенням своїх дітей. Розміщував оголошення про те, що візьме до себе на тимчасове проживання жінку з малолітньою дитиною.


Так, поліцією було встановлено, що затриманий близько року тому у мережі Інтернет познайомився з 21-річною жителькою Київської області, яка виховує сина віком 2,5 роки. Під час спілкування з жінкою він обманним шляхом змушував її робити фотографії свого оголеного сина та надсилати йому, а також запропонував приїхати до неї, напоїти дитину алкоголем та вступити з нею та хлопчиком у статевий зв’язок.
6 вересня за місцем проживання жінки оперативниками та слідчими був проведений санкціонований обшук. У неї вилучені мобільні телефони з фотографіями. Жінка зізналась, що вони з затриманим домовились у месенджерах обмінюватись фото з зображенням оголених дітей. Чоловік наполягав, щоб вона надсилала фотографії свого сина. Він також надсилав їй порнографічні фото, на яких, на її думку, були зображені його діти. Навіщо це їм - пояснити вона не змогла.


7 вересня Вінницький міський суд взяв під варту 32-річного зловмисника, підозрюваного у розповсюдженні дитячої порнографії та катуванні своїх малолітніх дітей. Після повернення з суду в ізолятор тимчасового тримання в одиночній камері він вчинив самогубство – повісився на простирадлі.
Наразі проводиться досудове розслідування. Буде призначено проведення ряду експертиз, за результатами яких буде встановлено походження матеріалів, що містять дитячу порнографію та дітей, зображених на них.
Правова оцінка діям киянки буде надана під час досудового слідства.
Братик з сестричкою перебувають в дитячих закладах. Їх психологічний стан та розвиток визначить судово-психологічна експертиза. З дітьми працюють психологи.

Поліція забезпечила дітей одягом, іграшками. Працівники ювенальної превенції та патрульної поліції привезли дітям солодощі, покатали на машині, погралися у рухливі ігри.

За матеріалами ГУНП у Вінницькій області. 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Вінницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X