Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція затримала двох учасників резонансного викрадення людини під Києвом. ВІДЕО

Група осіб серед білого дня викрала у селі Софіївська Борщагівка чоловіка. Силоміць, погрожуючи зброєю, заштовхали його до авто «Volkswagen Transporter» і повезли у невідомому напрямку. Про викрадення людини до поліції повідомив небайдужий перехожий.

З метою розшуку та затримання викрадачів на території Києво-Святошинського району ти сусідніх регіонів області була введена спеціальна поліцейська операція «Перехоплення».

Автівку «Volkswagen», яка підпадала під орієнтування, група реагування патрульної поліції розшукала в столиці. За кермом авто знаходився 27-річний молодик, причетний до викрадення людини. Його поліцейські затримали.

Під час проведення невідкладного обушку в автівці зловмисника поліція виявила та вилучила зброю, дозвільні документи, радіостанцію.

Як з’ясувалось, нападники до свого злочину готовились ретельно, детально продумали кожен крок, діяли чітко за узгодженим планом. Напередодні викрали держномери з автівки, прикріпили їх на свій автомобіль. Чоловікові, якого викрали, представились працівниками СБУ та поліцейськими, та пред’явили документ, як потім виявилось, це був дозвіл на зброю.

Потерпілим виявився 30-річний житель Києва. Погрожуючи йому пістолетом, нападники забрали у нього 2,5 тисяч гривень. Продовжуючи наносити йому побої, змусили його написати боргову записку на суму 90 тисяч американських доларів, після чого відпустили.

Надалі поліцейські продовжили оперативно-розшукові заходи і затримали іншого учасника злочину, на якого вказав потерпілий.  

Ним виявився  31-річний киянин, раніше судимий за скоєння тяжких злочинів, таких як розбійний напад, нанесення смертельних тілесних ушкоджень. З місць позбавлення волі він повернувся у квітні цього року.

Наразі двом фігурантам оголошено про підозри та судом обрано міру запобіжного заходу у вигляд тримання під вартою.

На даний час тривають оперативні заходи щодо затриманні інших учасників нападу. Триває слідство. 

За матеріалами ВК ГУНП у Київській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X