Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Буковині юнак організував банду валютних фальшивомонетників. ФОТО

Поліцейські з’ясували, що зловмисники використовували підроблену іноземну валюту для придбання транспортних засобів і цифрової техніки. Наразі встановлено їхню причетність до 15 таких фактів на території Буковини та сусідніх регіонів України. Правопорушникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вже задокументовані протиправні дії десятьох місцевих жителів, віком від 19 до 39 років. Організатором злочинної групи виступив 19-річний чернівчанин.

Упродовж року оперативники встановлювали учасників групи, їхні зв’язки, розподіл ролей та причетність до скоєння злочинів у сфері господарської діяльності.

Поліцейські затримали організатора злочинної групи та одного з її учасників одразу після чергового збуту 2,5 тисяч підроблених доларів США. Під час затримання та проведення обшуку в автівці порушників, вилучено 27,5 тисяч доларів США з ознаками підробки.

Поліцейські також здійснили низку санкціонованих обшуків за місцями проживання та в автомобілях учасників злочинної групи, а також осіб, які можуть бути причетними до їхньої протиправної діяльності. Загалом, упродовж доби поліцейські здійснили 20 обшуків, під час яких вилучено приблизно 62 тисячі доларів США, майже половина з них – з ознаками підробки. Також вилучено понад 5,5 тисяч євро та 166 тисяч гривень, здобутих злочинним шляхом, зброю та боєприпаси.

Обох затриманих поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Їм оголошено про підозру .

Наразі досудове розслідування триває. Поліцейські перевіряють учасників злочинної групи на причетність до аналогічних злочинів на території Чернівецької та інших областей України, а також встановлюють інших їхніх можливих подільників.

За матеріалами ВК ГУНП у Чернівецькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернівецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X