Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Фермери перекривають головні автомагістралі України, протестуючи проти продажу землі. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

 

І без того непросту ситуацію на дорогах сьогодні ускладнюють акції протесту, які розпочались у понеділок зранку у різних куточках України. Селяни та фермери вирішили блокувати головні автотраси країни і таким чином висловити свій протест проти запровадження ринку землі, який передбачає земельна реформа.

Так, на Львівщині через блокування міжнародної траси Київ – Чоп біля села Малі Підліски Жовківського району, утворилися значні затори на дорогах. Там учасники акції вивезли на дороги великогабаритну сільгосптехніку, втім пропускали транспорт з дітьми. Та більшість водіїв змушені були їхати в об’їзд.

Тим часом на Рівненщині фермери перекривали рух трасою міжнародного значення Київ-Чоп поблизу населеного пункту П’ятигори. Після перемовин із поліцією, яка пояснила, що перекриваючи рух, протестувальники порушують закон та права інших учасників руху, активісти періодично звільняли проїзну частину та пропускали транспортні засоби. Втім незручностей водії все одно не уникнули, заблоковану ділянку дороги довелося об’їжджати.

На міжнародній трасі М-19 масштабну акцію протесту провели аграрії Тернопільщини.

Вивезли на узбіччя великогабаритну техніку та перекривали автотрасу Київ-Одеса  декілька сотень аграріїв з Одещини.

А на Вінниччині, де частково перекривали рух автотрасою у Козятинському, Вінницькому і Тульчинському районах, учасники акції безперервно рухалися пішохідними переходами, пропускаючи тільки спецавтомобілі.

Змусили водіїв понервувати і утворити затори і буковинські фермери на міжнародній трасі М-19 «Доманове — Ковель - Чернівці».

На Миколаївщині учасники акції проти продажу землі перекрили трасу М14 міжнародного значення Одеса — Мелітополь — Новоазовськ поблизу селища Зелений Гай у Вітовському районі.

А на Дніпропетровщині під час акції заблокували автошлях М 04 Знам'янка — Луганськ — Ізварине, у м. Підгородному, з боку виїзду до Новомосковська. Втім маршрутки та транзитний великоваговий транспорт все-таки пропускали.

Годину блокували фермери рух трасою Харків-Сімферополь і неподалік села Новобогданівка Запорізької області. Протестувальники ходили з плакатами по дорозі та роздавали листівки водіям.

За повідомленням Всеукраїнської аграрної ради, аналогічні акції протесту на головних трасах країни заплановані у 17-ти локаціях. До них вже долучилися аграрії в 15-ти областях, зокрема на автомагістралях Вінницької, Черкаської, Чернігівської, Тернопільської, Кіровоградської, Миколаївської, Хмельницької, Житомирської, Одеської, Полтавської, Волинської, Рівненської, Львівської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Втім перекриття доріг не є вже таким безневинним заняттям. Стаття 279 Кримінального кодексу України передбачає за таке порушення як мінімум штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а як максимум обмеженням волі на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічного Івана Бастрюкова. Хлопець зник у місті Куп’янськ, у серпні 2022 року, приблизно за місяць до звільнення...

О 8:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на другому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку у м. ...

О 17:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання житлового будинку на вулиці Вартових Неба Шевченківського району м...

Минулих вихідних о 16:22 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від свідків про те, що у  р. Чорний Ташлик неподалік с. Во...

Днями, о 02:54, до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу у приватному житловому будинку в с. Михайлівка Покровського району ...

X