Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Сумщині поліція затримала жорстоких кривдників пенсіонера. ВІДЕО

Ними виявились чоловік та його співмешканка. Вони вдерлись до квартири 87-річного чоловіка пізно увечері та побили його. Перш, ніж втекти, забрали 20 гривень, мобільний телефон, стару бритву та продукти харчування. Вжитими заходами поліцейські їх викрили вже за декілька годин.

Як встановили детективи Охтирського відділу поліції, 38-річний нападник місяць тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння майнового злочину. Повернувся до своєї 48-річної співмешканки, з якою проживав раніше. Працевлаштуватися не поспішав,  віддаючи переваги візитам по давніх приятелях та горілці.

Про літнього дідуся, що один мешкає у квартирі першого поверху сусіднього будинку йому розповіла співмешканка. Певний час вони приглядались до старого – хто до нього ходить, чи виходить кудись він сам і т.і. Обрали день, і пішли «на справу».

Однак з першого разу зловмисникам «не пощастило»: на той час у квартирі 87-річного пенсіонера був його син. Тоді «кримінальний дует» вирішив навідатися до старого  увечері.

Близько 22:00 чоловік зі своєю співмешканкою знову прийшли до сусіднього будинку. Однак двері у під‘їзд виявились зачиненими. Тоді чоловік скористався незамкненою кватиркою вікна у квартирі немічного старика. Проник до його помешкання, зсередини відімкнув вхідні двері до квартири та під‘їзду і впустив спільницю. Поки зловмисники у темряві обнишпорювали  помешкання, прокинувся літній господар. 

Старий чоловік, який в силу свого поважного віку має вади слуху,  говорить, що зловмисник кілька разів сильно ударив його в обличчя, однак чого той вимагав – він так і не зрозумів. Каже, що в сусідній кімнаті була ще одна людина, і, можливо, саме вона винесла з його помешкання продукти харчування. Старий журиться: «нічні візитери» лишили його й без грошей, і без їжі. До того ж, через побої він отримав перелам нижньої щелепи, тепер додаткові гроші потрібні й на ліки.

«Працівники поліції, до яких з відповідною заявою звернувся 62-річний син потерпілого, відразу розпочали  невідкладні оперативно-пошукові дії, -  коментує ситуацію Руслан Кладько, начальник Охтирського відділу поліції. – За годину вони вже встановили  очевидця, який чув крики старого, бачив, що з під‘їзду виходили чоловік та жінка, і описав їх зовнішність.  Маючи прикмети підозрюваних, встановити їх особи для розшуковці було справою часу, тож о другій ночі їх обох вже розшукали та доправили до відділу поліції. Затримані у скоєному зізнались, пояснили, що шукали у квартирі потерпілого гроші».

Відтак,  за розбій, поєднаний з проникненням у житло,  зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

За матеріалами ВК ГУНП у Сумській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Сумська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X