Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

В Одесі назвали ймовірні причини смертельної пожежі в коледжі. ВІДЕО

Поліція розглядає дві версії пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Їх озвучив під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в ОДА начальник поліції області Олег Бех.

За його словами, на разі розглядають 2 версії: загоряння через несправну проводку і умисний підпал.

За попередніми даними, пожежа почалася у зачиненому приміщенні на третьому поверсі. У поліції наголосили, що відео з камер спостереження дозволяє встановити, що перше задимлення було у кабінеті №9 – завідуючої цього коледжу.

За її словами, о 10.04 вона побачила задимлення, повідомила про нього і після цього почалася евакуація. Але у нас є багато запитань, оскільки експерти стверджують, що на момент прибуття пожежних горіло 700 м², – сказав Олег Бех.

Тим часом Начальник Головного управління ДСНС в Одеській області Віктор Федорчак повідомив, що ймовірна причина – аварійна робота електрообладнання у кабінеті №9,  причиною загоряння у якому, найімовірніше, став несправний продовжувач.

Не виключають при цьому правоохоронці і версію підпалу. В рамках розслідування, розпочатого за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України, це порушення правил пожежної безпеки, яке спричинило загибель людей та тяжкі наслідки.

Правоохоронці звітують, що допитали 44 особи, які надали свідчення про пожежу. В поліції пообіцяли провезти прозоре розслідування, аби нарешті з’ясувати істину та притягнути винних до відповідальності за трагедію.

Також правоохоронці повідомили, що на разі жертва пожежі - 16-річна студентка коледжу, 28 постраждалих знаходяться в лікарні, а зниклими безвісти вважаються 15 осіб.

Як повідомляла «Магнолія-ТВ» масштабна пожежа спалахнула у 6-ти поверховій будівлі, яка до того ж пам’яткою архітектури, вранці 4 грудня.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

До Миргородського райвідділу поліції Полтавщини надійшла інформація від медиків, що з п’ятого поверху багатоповерхівки в Миргороді випал...

В результаті вибуху вибухонебезпечного предмету постраждав чоловік 1959 р.н. Подія трапилась на березі водосховища поблизу с. Мартове...

X