Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Вбивство Шеремета: волонтерку Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт. ВІДЕО

 

Для перегляду відео натисніть на зображення

Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт військового медика Яну Дугарь. Про це дізналася знімальна група «Магнолія-ТВ» на місці події.

Засідання проходило під головуванням судді Сергія Вовка. Суд провів в нарадчій кімнаті близько 1 години та виніс свій вердикт.

За рішенням суду Дугарь повинна прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді або в суд на першу вимогу, утримуватися від спілкування зі свідками в даному кримінальному провадженні, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої документи, зокрема закордонний паспорт

Захист, в свою чергу заявив, що подаватиме апеляційну скаргу. Нардепка Яна Зінкевич зазначила, що заяви 4 депутатів про поруки навіть в суді  не захотіли слухати.

Підтвердженням співучасті Дугарь у вбивстві Шеремета прокурор називає відеозапис з дня вбивства Шеремета – за 20 липня2016 року, а також відеозапис від 11-го липня поточного року.

Прокурор на засіданні зазначив, що правоохоронці провели експертизу - зіставили дані відео і прийшли до висновку, що на них одна і та ж жінка.

При цьому адвокат підозрюваної Микола Оріхівський заявив, що його підзахисної 11 липня не було в Україні. За його словами, в період з 16 червня по 13 липня Дугарь була за кордоном - в Румунії та Італії. Як доказ він надав відповідні квитки на авіапереліт і відмітки у паспорті. А в момент вбивства Павла Шеремета медик-волонтер була в зоні АТО.

Підозрювана Яна Дугарь відмовилася від дачі свідчень у суді, посилаючись на статтю 63 Конституції України. За її словами, вона повністю підтримує позицію адвокатів.

Дугарь підозрюють за  ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб способом, і за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Як повідомляла «Магнолія-ТВ», 12 грудня Нацполіція затримала підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Поліція повідомила про 5 безпосередніх підозрюваних у вбивстві журналіста - волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта і військового Андрія Антоненко, подружжя волонтерів Владиславу та Інну Грищенко і військову Яну Дугарь.

Народна депутатка Яна Зінкевич надала довідки і стверджує, що в момент вбивства Шеремета Яна Дугарь була в зоні АТО і працювала в закритому госпіталі. 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X