Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Вбивство журналіста Шеремета: підозрювані Кузьменко і Антоненко проведуть у СІЗО 2 місяці

Печерський районний суд Києва у ніч на суботу, 14 грудня, призначив утримання під вартою підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета волонтерці Юлії Кузьменко. Вона пробуде  у СІЗО до 8 лютого 2020 року. При цьому внесення застави не передбачається.

Захист Кузьменко заявив, що рішення будуть оскаржувати. Слідство вважає, що саме волонтерка і дитяча лікарка Юлія Кузьменко заклала вибуховий пристрій в автомобіль Шеремета, від вибуху якого він загинув.

Сама Кузьменко відкинула підозри в причетності до вбивства і наголосила, що  вперше про Шеремета почула у день його вбивства.

Аналогічний запобіжний захід Печерський суд обрав і щодо іншого підозрюваного в цій справі - ветерана війни в Донбасі і музиканта Андрія Антоненка.

Прокурори просили для Антоненка арешт без альтернативи застави, оскільки побоювалися, що він може втекти, чинити тиск на свідків або знищити докази. До справи просили долучити інформацію про міну МОН-50, яку Антоненко нібито просив свого родича винести з дому перед обшуками.

Адвокати музиканта також планують подавати апеляцію.

Нагадаємо, також у п’ятницю обрали запобіжний захід третій підозрюваній Яні Дугарь, яку відправили під цілодобовий домашній арешт.

Усім трьом інкримінують умисне вбивство за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб способом, і за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі.

Самі ж підозрювані не визнають провини та називають підозру тиском на добровольців та волонтерів.

Як повідомляла «Магнолія-ТВ», 12 грудня Нацполіція затримала підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Поліція повідомила про 5 безпосередніх підозрюваних у вбивстві журналіста - волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта і військового Андрія Антоненко, подружжя волонтерів Владиславу та Інну Грищенко і військову Яну Дугарь.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X