Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Прокуратура встановила організатора замаху на депутата Соболєва та вбивства його сина

Правоохоронці встановили організатора замаху на депутата Київської облради та бізнесмена В'ячеслава Соболєва, у результаті якого загинув його трирічний син.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва у вівторок, 17 грудня.

Причетним до організації злочину, за версією слідства, є 25-річний уродженець Росії, який залучив в якості виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, з яким познайомився в зоні бойових дій на Донбасі.

«Під час особистої зустрічі, яка пройшла в одному з ТРЦ столиці, чоловік запропонував виконавцю скоїти вбивство депутата за грошову винагороду в розмірі $ 40 000, на що той погодився», - додали в прокуратурі.

Для реалізації злочину організатор надав снайперу інформацію про потерпілого, його адреси проживання і роботи, а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортом і фінансував усі витрати, у тому числі й оренду гаража, де зберігалася зброя.

Інструкції для організації вбивства чоловік надсилав виконавцю в Telegram, а сам напередодні злочину виїхав за кордон, щоб забезпечити собі алібі.

На той час снайпер разом зі спільником самостійно визначив місце для вбивства - парковку біля ресторану, де часто з'являвся потерпілий.

«Увечері 1 грудня, коли депутат разом з дружиною і трирічним сином сів в авто, виконавець провів постріл, смертельно поранивши хлопчика», - додали правоохоронці.

25-річному організатору злочину оголосили підозру, вирішується питання про оголошення його в міжнародний розшук.

Як повідомляла раніше «Магнолія-ТВ», 1 грудня, у Києві поблизу ресторану «Маріо», що на перехресті вулиць Льва Толстого та Тарасівській відкрили стрілянину по автівці Range Rover, де перебував з родиною бізнесмен та депутат Київоблради В'ячеслав Соболєв, однак куля поцілила у голову його маленького трирічного сина, який від отриманих травм не вижив.

Тим часом в 2 грудня поліція затримала підозрюваних у вбивстві сина Соболєва та замаху на нього. 3 грудня підозрюваним повідомили про підозру. А  4-го грудня підозрюваних заарештували без права застави.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "У Дніпрі горить п'ятиповерхівка. Вона частково зруйнов...

За матеріалами Офісу Генерального прокурора Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про стягнення акти...

За результатами тісної взаємодії Офісу Генерального прокурора, Служби безпеки України та органів правопорядку Республіки Польща затриман...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 14 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 82 вибу...

Триває сімсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

X