Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Сутички під Верховною Радою: поліцейські знесли палатки, є затримані і постраждалі. ВІДЕО

Увага, відео може містити сцени жорстокості та насилля та ненормативну лексику

Під Верховною Радою, де сьогодні проходить низка акцій протесту відновилися сутички між поліцією та протестувальниками.

Правоохоронці розібрали і винесли з місця проведення акції на вулиці Грушевського військові намети, які намагалися встановити протестувальники, втім наштовхнулися на опір обурених активістів.

Як повідомляє "Цензор.Нет", поліцейські затримували окремих протестувальників і застосовували до них фізичну силу і спецзасоби. У свою чергу учасники акції протесту почали розбивати тротуарну плитку і кидати її в правоохоронців, а ще порожні пластикові пляшки та димові шашки. Було також видно використання сльозогінного газу.

На разі охорона будівлі парламенту посилена кількома сотнями бійців підрозділів спецпризначення і Нацгвардії. Входи і виходи з Верховної Ради поки що залишаються перекритими.

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, під час акцій проти закону про ринок землі поліцейські затримали 26 учасників. Під час сутичок постраждали 17 правоохоронців, двоє з них госпіталізували.   

Цю інформацію підтвердили у поліції. Зазначили, учасники заходу не виконували законних вимог правоохоронців: встановили на проїжджій частині вулиці Грушевського військові намети та влаштували сутички, застосовували палиці і кидали каміння.

«На цей час поліцейські демонтували намети. Найбільш активних учасників затримали, їх доставляють в управління поліції», -  зазначили в поліції.

Офіційно поліція повідомила про одного затриманого.

Як стверджує у своєму Telegram блогер Назар Приходько, який оприлюднив відео сутичок, стало відомо про померлого чоловіка на вулиці Інститутській, який, як спочатку припустили, став жертвою побиття.

Однак згодом у поліції повідомили, що чоловіку стало зле і він знепритомнів  за кілька кварталів від Ради. На жаль, він помер у «швидкій». За попередньою інформацією, смерть настала внаслідок гострого коронарного синдрому.

Скільки всього постраждало людей на разі не відомо, однак як пишуть ЗМІ, йдеться про десятки постраждалих.

Нагадаємо, біля будівлі Верховної Ради в центрі Києва у вівторок уранці відбуваються одночасно чотири акції протесту. Зокрема, окрім протесту проти відкриття ринку землі, відбувається акція організації "АвтоЄвроСила", яка вимагає спростити систему розмитнення автомобілів на "єврономерах", протестують противники законопроекту №0931, яким передбачається приведення до європейських стандартів законодавства у сфері протидії дискримінації, а також члени Федерації профспілок України, які підтримують законопроекти Трудового кодексу України №2410, Кодексу України про працю №2410-1.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

X