Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У НСЖУ побоюються наступу на свободу слова та «драконівських» медіаініціатив міністра Бородянського

Медіаініціативи міністра культури, молоді і спорту Володимира Бородянського загрожують свободі слова і послаблюють ЗМІ. Про це заявив на своїй сторінці у Facebook голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко .

"Правління Національного союзу журналістів України стурбоване просуванням міністром Володимиром Бородянським "драконівських" медіаініціатив", - написав він.

Наголошується, що до цих пір Бородянський не оприлюднив офіційний проект закону, щоб його можна було віддати на аналіз у профільні правозахисні організації й отримати фаховий висновок на відповідність європейським стандартам і міжнародним зобов'язанням України.

На думку Томіленка, є небезпека, що таким чином Бородянський разом з депутатами може в "турборежимі" провести небезпечний законопроект у Верховну Раду.

Моніторингова місія Організації Об'єднаних Націй (ООН) з прав людини вже застерегла Україну від невідповідних обмежень свободи слова і свободи ЗМІ під час підготовки закону про боротьбу з дезінформацією.

Оприлюднені слайди законопроекту містять багато небезпечних для свободи слова ідей, близьких до методів контролю за медіа в авторитарних державах, у тому числі кримінальна відповідальність для журналістів за дезінформацію, введення так званого "омбудсмена з  інформації", а фактично - цензора від держави, і інші.

Правління НСЖУ сподівається, що чиновники приймуть до уваги підписану напередодні виборів Президентом Володимиром Зеленським Декларацію на захист свободи слова.

Нагадаємо, раніше Бородянський провів презентацію своїх ініціатив з нового медійного закону. За словами міністра, очікується серйозне посилення політики щодо журналістів і ЗМІ. Аж до блокування сайтів, закриття каналів і кримінальної відповідальності за "маніпуляції".

Раніше Національна спілка журналістів України вже заявляла, що ініціатива Бородянського про введення адміністративної і кримінальної відповідальності за поширення "фейків" небезпечна.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X