Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Розстріли на Майдані: ексберкутівців залишили під вартою і викреслили із списку обміну полоненими. ВІДЕО

 

Для перегляду відео натисніть на зображення

Святошинський районний суд Києва не змінив запобіжний захід колишнім бійцям «Беркута», яких обвинувачують у розстрілах учасників Євромайдану 20 лютого 2014 року. Про це повідомляють «Новості Донбаса»

Зокрема, під вартою перебувають колишній заступник командира київського «Беркута» Олег Янишевський і солдати спецроти Павло Аброськін, Сергій Зінченко та Олександр Маринченко, яких підозрюють у розстрілі учасників Майдану на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

Наступне засідання відбудеться 14 січня.

Під час сьогоднішнього засідання прокурори, як і обіцяли раніше, не клопотали про зміну запобіжного заходу підозрюваним. Засідання було присвячено зачитуванню балістичної експертизи суддею. Він назвав типи зброї, з яких були випущені кулі. Частково визначити типи зброї не вдалося. Суддя зазначив, що наразі не було проведено експертизи, яка показала би, чи стріляли зі зброї беркутівців, чи ні. Таку експертизу ще належить провести.

До цього ряд ЗМІ повідомляв з посиланням на неназвані джерела, що цих ексберкутівців готують до обміну вʼязнями між Україною і Росією й начебто те, що на засіданні 24 грудня прокурори клопотатимуть про зміну їм запобіжного заходу.

Після цих публікацій адвокати родин Небесної Сотні закликали президента Володимира Зеленського не включати ексбійців «Беркута» в обмінні списки.

Згодом у соцмережах проросійський адвокат Валентин Рибін заявив, що українська сторона «викреслює» зі списку на обмін трьох колишніх бійців «Беркута».

Нагадаємо, у справі про розстріли активістів Майдану в березні - квітні 2014 року були затримані бійці «чорної роти» «Беркута» Сергій Зінченко, Павло Аброськін і їх командир Дмитро Садовник. Після того як суд звільнив Садовника з-під варти, він зник.

23 лютого 2015 року було затримано інші бійці цієї спецроти - Сергій Тамтура і Олександр Маринченко. У липні 2015 року був затриманий ще один підозрюваний у розстрілі Небесної сотні - Олег Янішевський.

У травні 2016 року Святошинський суд почав розгляд справи екс-беркутівців по суті. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство і заподіяння тілесних ушкоджень активістам Майдану.

У липні 2019 року суд опустив Тамтуру під цілодобовий домашній арешт.

Як повідомляла "Магнолія -ТВ", 20 грудня суд відпустив під домашній арешт Маринченко, інших - залишив в СІЗО ще на два місяці.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

28 вересня 2024 року, о 10:20, ворог обстріляв с. Ясенове Покровського району. В епіцентрі ураження опинилась цивільна інфраструктура та...

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фак...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 виб...

Сили оборони України продовжують стримувати натиск окупаційних військ. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог ...

Противник не припиняє спроб просуватися в глибину території України. Сили оборони стримують загарбників, завдаючи їм значних втрат. За с...

X