Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Патрульна попросила владу Івано-Франківська не використовувати овечок для "живого шоу" на свята. ФОТО

Переселенка з Криму, а нині патрульна із Франківська Олена Біла попросила міського голову забрати овечок з Вічевого майдану міста, де облаштована шопка і водночас знаходиться сцена і будуть відбуватитися новорічні заходи, у більш спокійне місце.

Про це зоозахисниця повідомила на власній сторінці у Facebook.

«Протягом декількох днів мені написали самі різні люди про трьох овечок, яких поселили прямо під гучними колонками біля сцени. Є певні питання щодо організаторів цього «живого шоу»", - написала вона.

За словами дівчини, якщо тварини пробудуть під сценою в період новорічної ночі та інших свят, їх чекає голосна музика з колонок в метрі від тварин. Хоча в природі вівці не слухають музику. А додатковий шум спричиняє суттєвий стрес.

Не уникнути шуму та великого потоку людей у новорічну ніч. А в природі вівці не гуляють на галявинах. Також вночі вони потребують спокою, а не людської уваги.

Зоозахисниця звернула увагу, що існує велика ймовірність потрапляння петарди або скляної пляшки до тварин. А це може сильно налякати або травмувати тварину.

Як приклад, патрульна нагадала нещодавню подію у Львові, коли невідомі запалили петарду неподалік від коня.

До того ж загальна площа, де наразі перебувають тварини буквально декілька метрів. У природі вівці нагулюють кілометри. Їм потрібен простір. Так пише закон України, - наголосила патрульна.

"Для тварин така локація — це постійний стрес виключно заради розваги людей. Важливо дотримуватися законів України! Відповідно до пункту 8 частини першої статті 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» вказано, що на об'єктах благоустрою забороняється: випасати худобу, вигулювати та дресирувати тварин у не відведених для цього місцях", - наголосила Олена Біла.

На думку зоозахисниці  для трьох чарівних овечок краще перенести локацію до більш тихого місця. Можна розглянути територію палацу Потоцьких, або ж повернути їх у звичне для них середовище. 

 

Тим часом у мерії розповіли, що овець привезли із Карпат, щоб показати «людям асфальту» справжніх карпатських овець. Їх захищає подвійна огорожа. Крім того там цілодобово чергує “Муніципальна варта” та працівники міської-аварійної рятувальної служби, які закріплені за шопкою.

У мерії запевнили, що шопка стоїть збоку від сцени, тому тваринам звук не заважає, до того ж у самій шопці добра звукоізоляція.

Проте 30 грудня тварин заберуть з головної площі міста та відвезуть за Франківськ, оскільки на Новий рік на Вічевому майдані буде багато людей, “потужно” виступатиме гурт “Гайдамаки”. Повернуть овець до міста третього січня.

Також тварин нещодавно оглядав ветеринар з Яремче, який сказав, що з тваринами все гаразд і у них гарні умови.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

До Миргородського райвідділу поліції Полтавщини надійшла інформація від медиків, що з п’ятого поверху багатоповерхівки в Миргороді випал...

В результаті вибуху вибухонебезпечного предмету постраждав чоловік 1959 р.н. Подія трапилась на березі водосховища поблизу с. Мартове...

X