Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Запоріжжі шахрайский call-центр мав щоденний обіг у 3 млн. гривень. ФОТО

Шахрайські офіси розміщувалися у місті Запоріжжя та діяли на території Запорізької та Дніпропетровської областей. Щодня їх співробітники мали більше сотні контактів з клієнтами. Використовуючи методи психологічного впливу, вони виманювали гроші громадян.

Працівники кіберполіції в Запорізькій області спільно зі слідчими Запорізької поліції, за процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 2, припинили діяльність злочинної групи.

Кіберполіція встановила, що організували таку діяльність троє місцевих мешканців віком від 20 до 24 років. Вони скуповували у DarkNet клієнтські бази даних. Надалі ці бази використовували для власних злочинних дій.

Злочинна група мала три офісні приміщення, які розташовувалися у Запоріжжі. Усі вони маскувалися як офіси з продажу вікон та балконів. Штат співробітників складав близько 100 осіб, серед яких були й неповнолітні. Усі вони щомісячно отримували за свою роботу близько 15 тисяч гривень.

Представляючись співробітниками служби безпеки банку, працівники шахрайського офісу виманювали у громадян інформацію щодо даних cvv-коду, номеру картки, пін-код тощо. Для цього вони використовували також психологічні методи впливу та діяли по заздалегідь прописаній інструкції. Крім того, щомісячно усі співробітники call-центру проходили відповідні тренінги та мали інструкції  для спілкування з клієнтами чотирма різними мовами.

Щоденно кожен зі співробітників здійснював близько сотні таких дзвінків. Отриману інформацію вони використовували для викрадення грошей з банківських карток потерпілих. 

Правоохоронці провели обшук за місцем розташування офісних приміщень шахраїв. За його результатами було вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, клієнтські бази та чорнові записи.

Справу кваліфіковано за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Всю вилучену техніку направлено на експертизу. Після отримання результатів усіх експертиз буде вирішено питання щодо оголошення підозри учасникам злочинної групи. Їм загрожує до 8 років ув’язнення.

За матеріалами ВК ГУНП у Запорізькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X