Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Києві поліція затримала активістів на лекції російської блогерки. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення.

Увага, на відео присутня ненормативна лексика!

На лекції російської блогерки Олександри Мітрошиної у Києві затримали двох активістів громадянського руху «Відсіч». У поліції Києва зазначили, що до них надійшло повідомлення про те, що на вулиці Козацькій невідомі особи конфліктують та нецензурно лаються.

В поліції запевнили, що на зауваження поліцейських та законні вимоги припини свої дії особи не реагували. І у результаті двох активістів патрульні доставили до Голосіївського управління поліціїПравоохоронці склали адмінпротокол за ст. 173 про дрібне хуліганство.

У «Відсічі»  тим часом заявили, що затримали двох активістів Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького начебто за питання про «чий Крим». В організації зазначили, що поліцію викликав сам активіст Леонід Овчаренко.

«Спочатку «правоохоронці», яких викликав сам активіст, наполегливо протиправно вимагали, щоби той вийшов. А потім - узяли його в наручники та поставили на коліна перед озвірілим натовпом прихильниць блогерки», — йдеться в повідомленні «Відсічі».

Інший активіст Олександр Іванов написав на своїй сторінці у Facebook, що і чоловік і жінка патрульні поводилися дуже жорстко під час затримання. Вдягли кайданки на руки, Леоніда потягли по підлозі на вулицю.

Крім того, активіст стверджує, що на затриманих напав з кулаками Нікіта Толмачов, який назвався кримчанином. Згодом він теж прийшов у поліцію і давав свідчення. У відділенні поліції Леоніду Овчаренку стало погано, і йому довелося викликати швидку. Згодом усіх учасників інциденту відпустили.

Сама Олександра Мітрошина написала в Instagram, що її зустріч закінчилася «бійкою, поліцією та втечею».

Як передає «Крим.Реалії», Мітрошина у 2017 році розмістила у Facebook пост про відвідини Криму. Наразі цього допису на сторінці вже немає. Згодом вона зізналася, що відвідувала Крим, але не знала, що це незаконно, бо не цікавилася політикою.

Олександра Мітрошина — російська громадська діячка, блогерка, журналістка й письменниця. Вона засновниця руху #ЯНеХотелаУмирать проти домашнього насильства. В Instagram у неї 2,1 мільйона підписників.

 

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X