Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У МЗС України підтвердили падіння літака МАУ в Ірані: перші фото і відео з місця авіакатастрофи

У Міністерстві зовнішніх справ України підтвердили авіакатастрофу українського Boeing 737 в Ірані. Про це повідомляє департамент консульської служби МЗС України на своїй сторінці у Facebook.

Посилаючись на інформацію авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», у відомстві розповіли, що 8-го січня лайнер виконував рейс із Тегерана до Києва і впав після зльоту неподалік аеропорту «Імама Хомейні». Всі пасажири зазначеного рейсу та екіпаж загинули, втім вся інформація про загиблих наразі уточнюється.

«Усi пасажири (попередньо, 160 та члени екіпажу) загинули. Посольство вживає усіх необхідних заходів. Уточнена інформація щодо загиблих громадян України буде надіслана додатково», — додали у відомстві.

Літак розбився орієнтовно о 6.00 за тегеранським часом, це близько 4.30 за київським часом. За інформацією інтернет-сервісу Flightradar24, дані з транспондерів повітряного судна надходили тільки перші дві хвилини після зльоту. Також наголошується, що літак встиг набрати висоту майже 2328 метрів, перш ніж піти в піке і розбитися.

Тим часом в мережі з’явилися перші фото та відео авіакатастрофи українського лайнера в Ірані. Як передає видання BNO News, немає ніяких ознак того, що в авіакатастрофі є ті, що вижили. На відео, які публікують користувачі соцмереж видно, як вогник блимає у небі, йде на зниження і стрімко падає на землю.

Представники аеропорту Тегерана офіційно підтвердили крах українського літака. За їхньою інформацією, на борту знаходилося 167 пасажирів.

У посольстві України в Ірані заявили, що інформація щодо причин авіакатастрофи з'ясовується комісією. У відомстві нагадали, що на вказаний рейс придбали квитки 168 людина.

"З'ясовується, хто з пасажирів не був присутній на борту і наявність серед пасажирів громадян України. Також на борту перебувало дев'ять членів екіпажу - громадяни України. На жаль, всі пасажири і члени екіпажу загинули", - йдеться в повідомленні.

Посольство займається з'ясуванням обставин катастрофи. На місці аварії перебуває посол України в Ірані Сергій Бурділяк.

Нагадаємо, як раніше повідомила «Магнолія-ТВ»,  український Boeing 737 із попередньо 170 пасажирами на борту зазнав аварії через «технічні проблеми» у аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані. Деякі іранські ЗМІ припускають, що літак був помилково збитий іранськими ППО. Однак підтвердження цієї інформації немає.

Daily Mail повідомляє, що український літак в Ірані могли випадково збити. Видання зазначає, що авіакатастрофа за дивним збігом обставин сталася через кілька годин після нападу Ірану на американську військову базу в Іраку.

Більше подробиць дивіться у вечірньому випуску новин «ЧП-ІНФО» о 19:00.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X