Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

На КПП з окупованим Кримом двічі за день затримували кримськотатарську активістку. ФОТО

На адмінкордоні з окупованих Кримом російські силовики у понеділок, 13 січня,  двічі за день затримували і допитували активістку "Кримської солідарності" Гульсум Алієву. Про це організація повідомила на сторінці у Facebook , посилаючись на слова матір дівчини.

За її даними, активістку затримали о 12.50 на КПП окупантів, що межує з КПП "Каланчак".

Мати і дочка виїжджали в Херсон для оформлення медичних документів і отримання медичної консультації.

Наджіє Алієву, маму активістки, після "бесіди" відпустили, а Гульсум Алієву з КПП вивезли у відділення поліції міста Армянськ.

Активістку відпустили з поліції після чотирьох годин затримань близько 17-ї години за київським часом, - повідомили згодом у Кримській правозахисній групі.

 "Через 5 годин після допиту дочка політв'язня по" справі Хізб ут-Тахрір "" Ялтинська група "Мусліма Алієва, Гульсум Алієву відпустили", - написав активіст Енвер Шерфе.

Він розповів, що за словами поліції, це була проста формальність. Нібито до теперішнього часу Гульсум Алієва знаходиться у карному розшуку. Тому у Гульсум взяли пояснення і відпустили. 

Втім на цьому все не закінчилося: коли після поліцейського відділку дівчина з матір’ю знову повернулася на адмінкордон, її знову затримали і почали допитувати.

«В досить різкій формі почали питати, ким мені доводиться Муслім Алієв. Вони запитали, чи знаю я, що він засуджений на 19 років і я відповіла, що, звичайно, знаю », - розповіла Алієва.

Вона повідомила, що в Херсон, куди прямувала, так і не потрапила, бо вже погано себе почувала.

"Кримська солідарність" нагадує, що в 2018 році щодо активістки Гульсум Алієвої порушували адміністративну справу начебто за розпалювання ворожнечі і ненависті і порушували кримінальну справу. Однак пізніше обидві справи щодо дівчини були припинені.

Деякий час Гульсум Алієва перебувала в розшуку. Раніше це вже було причиною затримання на адмінкордоні. Алієва була внесена в розшук за ініціативою слідчого ФСБ Олександра Компанєйцева. Адвокат Алієвої вважає дії слідчого проявом особистої неприязні.

Незважаючи на припинення кримінального провадження, її дані досі не вилучені зі списку екстремістів і терористів.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Крим

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X