Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Прорив теплотраси біля Ocean Plaza: в поліції розпочали кримінальне провадження

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо аварії тепломережі у Голосіївському районі столиці, внаслідок чого затопило гарячою водою ТРЦ Ocean Plaza та «Ашан» та постраждали люди.

Нагадаємо, як повідомляла «Магнолія-ТВ», напередодні ввечері на вулиці Антоновича стався прорив теплотраси. Внаслідок аварії були частково затоплені поверх і підвальне приміщення торгівельного центру, що знаходиться поруч. Постраждало 10 осіб, з яких 7 було госпіталізовано до лікарні.

На місці аварії працювали рятувальники, співробітники профільних служб, екіпажі «швидкої», правоохоронці, полк поліції особливого призначення, слідчо-оперативні групи.

Спочатку за фактом події у Голосіївському відділку поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 -1 Кримінального кодексу України. Це умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства.

Втім згодом за погодженням із прокуратурою, кримінальне провадження перекваліфіковано на ч. 1 ст. 275 Кримінального кодексу України. Це порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд.

Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Наразі у рамках досудового розслідування проводяться невідкладні слідчі дії для встановлення усіх обставин події.

На місці аварії ліквідовують наслідки прориву. Там працюють профільні служби, поліцейські забезпечують охорону місця події.

 

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X