Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Тернополі іноземні студенти влаштували акцію протесту через загадкову смерть студентки з Нігерії. ФОТО

У Тернополі студенти-іноземці вийшли на акції протесту в медуніверситеті після того, як від отруєння загадково померла студентка з Африки.

Як повідомили в поліції, нещастя трапилося 17 січня, вже непритомну темношкіру дівчину знайшов на зупинці громадського транспорту на вулиці Тролейбусній місцевий житель. Він викликав швидку та поліцію.

Дівчину без свідомості та в стані клінічної смерті госпіталізували до медзакладу. Проте медики врятувати її не змогли, а у квартирі подруг, де вона ночувала, виявили порожню ємність зі щурячою отрутою.

Одногрупники вважають, що студентка могла вкоротити собі віку, бо була дуже схвильована. Адже провалила третю спробу перекласти іспит з педіатрії і їй повідомили про відрахування з вишу. Дівчина боялася реакції батьків, які платили за її навчання.

Виявилося, що загибла – 25-річна студентка Бадмус Ололаде Рафіат із Нігерії. Навчалася на 6 курсі Тернопілського медуніверситету.

Після смерті дівчини іноземні студенти її університету напередодні організували протести та звинуватили керівництво закладу в смерті дівчини і завищених вимогах. Протестувальники вимагали послаблення умов навчання та переглянути практику відрахувань, особливо з останнього курсу, коли на навчання вже витрачено понад 25 тисяч доларів і шість років життя.

Як повідомляє "За Збручем", декан факультету іноземних студентів Тернопільського національного медичного університету закиди відкидає, втім погодився, що навчання в медзакладі важке.

Як розповідають у поліції, тіло дівчини знайшли біля будинку одногрупниць, а в квартирі, де вони жили, прощальну записку. Одна з версій – потерпіла випила невідому отруту. Втім поки версія самогубство не підтверджена і остаточну причину смерті правоохоронці обіцяють з’ясувати після розтину. Тим часом триває слідство.

Поліція розслідує інцидент за ст 115 ККУ як умисне вбивство.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Тернопільська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Сьогодні о 02:44 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Виноградна садівничого товариства Лазур поблизу се...

На тимчасово окупованій Херсонщині зникли безвісти 15-річна Катя Свірідова та 17-річний Кирило Селіванов. Якщо у вас є бодай якась ін...

Про подію, яка сталася на залізничній станції «Одеса-Східна», до поліції повідомив черговий станції. Попередньо поліцейські встановил...

Шістнадцятирічна Вікторія Андрієць, до початку повномасштабної війни дівчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у Скадовському районі в ...

X