Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Львові працівники рівненського підприємства влаштували пікет в аеропорту та в Держприкордонслужбі. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Увага, на відео присутня ненормативна лексика

Пікет у львівському аеропорту та під стінами Західного управління Держприкордонслужби у Львові влаштували працівники Рівненського Льонокомбінату та звинуватили службовців у корупції. Про це повідомляє « Варта1».

Десятки автобусів із тисячами людей вирушили в понеділок вранці до міста Лева.

Виявилося, причиною протестів людей стало те, що у львівському аеропорту Держприкордонслужба не впустила до України чотирьох турецьких фахівців запрошених Льонокомбінатом для навчання працівників.

Втім як пояснили прикордоннники, громадяни Туреччини не мали жодних підтверджуючих документів, зворотніх квитків, як і робочих віз, які потрібні в такому випадку.

За результатами співбесіди, яка проводилася за участі перекладачів, з’ясувалося, що ті прибули для працевлаштування. Однак вони також не змогли надати жодної інформації про роботодавця, пред’явити запрошення чи інший документ від нього.

Крім того, іноземці вказали номер мобільного телефону «зустрічаючої особи», за яким відповів інший громадянин Туреччини. Він вказав ще один номер телефону, за яким мали прояснити ситуацію, але цей номер виявився недійсним.

Саме тому гостям із Туреччині відмовили у перетині кордону. Того ж дня вони відлетіли рейсом «Львів-Стамбул» за кошти авіакомпанії.

Тим часом представники підприємства стверджують, що турків запросили навчати працівників роботі на новому обладнанні, а не на співбесіду, та звинуватили прикордонників у хабарництві. Також вони продемонстрували запрошення, яке було підписано того ж дня.

Крім того прикордонників звинуватили в тому, що утримували іноземців 12 годин без перекладача та пояснень, та  відправили додому бюджетним коштом.

У Держприкордонслужбі це заперечили та зазначили, що насправді вони відбули в Стамбул коштом авіакомпанії.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X