Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Вибух петард у квартирі Дніпра: постраждала дівчина померла в лікарні, не приходячи до тями

У лікарні Дніпра померла дівчина, якій уламки від вибуху саморобного пристрою з петард пробили мозок. Постраждала пішла з життя сьогодні о 9-ій ранку. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні імені Мечникова Олександр Толубаєв.

Як повідомляла «Магнолія-ТВ», надзвичайна подія трапилася 21 січня в одній із квартир багатоповерхівки по вулиці Софії Ковалевської 59 а. Попередньо вибухнув саморобний вибуховий пристрій із петард. В результаті 17-річна дівчина та 32-річний чоловік отримали тілесні ушкодження.

Як пишуть місцеві ЗМІ, постраждалий чоловік та дівчина в помешканні жили тимчасово, попросилися трохи пожити у бабусі свого знайомого. Його самого в той момент не було, а господиня квартири дивом не постраждала.

Чоловік розповів, що рвонули петарди, з яких він намагався зробити вибуховий пакет. Нібито кульок стояв на вікні поруч з палаючою свічкою, що і спровокувало вибух.

Чоловікові відірвало по лікоть руку, її згодом довелося частково ампутувати. А дівчина отримала важку черепно-мозкову травму.

За словами Толубаєва, дівчину госпіталізували до лікарні у вкрай важкому стані. Вона впала у кому 3-го ступеню, перебувала на штучній вентиляції легень і отримувала надвисокі дози препаратів, що підтримують артеріальний тиск. Але, на жаль, уламки від вибухівки пошкодили життєво важливі ділянки мозку.

«Травма - не сумісна з життям. Нейрохірурги, анестезіологи більше доби боролись за життя дитини, всі дії на особистому контролі головного лікаря Сергій Риженко (Sergii Ryzhenko). Так нас навчила війна - завжди боротись зі смертю до останнього, навіть коли немає надії на порятунок», - написав лікар, зазначивши, що цієї смерті могло і не бути.

В поліції за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 264 Кримінального кодексу України (недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X