Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

САП закрила справу ексголови ЦВК Охендовського щодо «чорної каси» Партії Регіонів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо колишнього голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського у зв'язку із закінченням строків досудового розслідування.

Виявляється, що справу закрили наприкінці грудня 2019 року.

Як розповів « процесуальний керівник у справі Максим Кравченко у коментарі "Українській правді",  відповідне рішення ухвалене 27 грудня 2019 року.

"У зв'язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи та вичерпанням можливостей їх отримати", - пояснив Кравченко причину.

Він розповів також, що перед цим, 12 грудня, Вищий антикорупційний суд скасував призупинення цієї справи і вирішив, що строки досудового розслідування у ній спливли, і в прокурора "був єдиний вихід" – закрити провадження.

Зазначена справа розслідувалася з 2016 року.

Нагадаємо, у  2017 року НАБУ направило до САП остаточну підозру голові ЦВК Михайлу Охендовському, якого підозрюють у незаконному отриманні грошей із "чорної каси" Партії регіонів.

Детективи НАБУ з'ясували, що Охендовський отримав в офісі Партії регіонів хабар у розмірі щонайменше 16 тисяч доларів, про що особисто розписався у "чорній бухгалтерії" політичної сили.

У червні 2017 року САП призупинила розслідування справи ексголови ЦВК.

Тоді спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що обвинувальний акт щодо Охендовського не готовий для передачі в суд.

У 2018 році Солом'янський районний суд скасував рішення САП про припинення розслідування кримінального провадження стосовно Охендовського.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X