Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У лікарні Дніпра від ускладнень грипу помер дворічний хлопчик

У Дніпрі в лікарні від ускладнень, викликаних захворюванням на грип, помер дворічний хлопчик. Нещастя трапилося  21 січня. Це перший смертельний випадок від грипу зареєстрований на Дніпропетровщині.

Як повідомили в обласному лабораторному центрі, в дитини діагностували вірус грипу А, H1N1, який в народі ще називають «свинячий грип». Діагноз підтвердився лабораторно.

Дитина захворіла 20 січня. У неї діагностували “грип блискавичної важкої форми. Про це повідомила місцевим ЗМІ завідуюча відділом організації епідеміологічних досліджень лабораторного центру Олена Кузьменко.

За її словами, за останній тиждень в Дніпропетровській області збільшилась захворюваність на грип на 55 %. Всього по області зареєстровано 13,8 тисяч випадків. Нині у реанімації перебуває четверо дітей. Також додали, що пік захворюваності очікується в середині лютого.

За даними Центру грипу та ГРВІ , з початку епідсезону в Україні від небезпечної недуги померло 11 людей: в Житомирській області, в Тернопільській та Запорізькій областях.

Основна причина летальних випадків, вважає лікар, відсутність щеплення від грипу та пізнє звернення за медичною допомогою.

 

За словами лікарів, високий ризик розвитку важкої форми хвороби загрожує в першу чергу людям зі зниженим імунітетом: вагітним жінкам, літнім людям, дітям у віці до двох років і людям з хронічними хворобами легень.

Симптоми грипу: висока температура протягом кількох днів, яка важко збивається; головний біль в лобовій частині; біль в м'язах і слабкість.

Нагадаємо, аби вберегтися від грипу, окрім вакцинації, лікарі радять обмежити відвідування людних місць, уникати контактів із хворими, частіше мити руки та обличчя, часто промивати та полоскати ніс та горло , провітрювати та дезинфікувати приміщення, гарно харчуватися та висипатися. А у випадку хвороби, звертатися до лікаря та не переносити грип «на ногах», заражаючи при цьому інших.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X