Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Справа Шеремета: підозрюваній Яні Дугарь пом’якшили запобіжний захід

Печерський суд Києва відпустив медсестру Яну Дугарь, підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, під нічний домашній арешт. Судове засідання відбулось 24 січня.

Таким чином суд частково задовольнив клопотання адвокатів. Захист підозрюваної просив змінити їй запобіжний захід з домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Адвокати стверджували, що підозра, яку висунули дівчині, необґрунтована, а ризиків, що вона буде переховуватись від слідства, немає. Зокрема, йшлось про те, що протягом останнього місяця Дугарь завжди прибувала за повістками з Дніпропетровської області.

Також захисники вважають, що єдиний доказ причетності медсестри – експертиза – має ознаки фальсифікації. Адвокати надали суду рецензію на висновок експертів. У цій рецензії зазначається, що дослідження, зокрема ходи, були проведені неякісно. У свою чергу прокурор відповів, що рецензію писали люди, чиї свідоцтва судового експерта вже анульовані.

Запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту змінили на домашній арешт в період з 20:00 до 7:00 наступної доби до 8 лютого. Також Дугарь має здати на зберігання паспорти і носити електронний засіб контролю.

Як пише «Українська правда», на питання судді Новака, що Дугарь планує робити, якщо її відпустять з-під домашнього арешту, дівчина відповіла, що працюватиме у військовій частині та здаватиме сесію.

Прокурор говорив, що у свідченнях свідків, які підтверджували алібі медсестри нібито є розбіжності. Крім того, прокуратура наполягає, що Дугарь неодноразово самовільно відлучалась з місця служби і нібито могла вчинити так само у липні 2016 року, коли вбили Шеремета. До того ж прокурор звернув увагу, що Дугарь має чоловіка – громадянина Іраку, і тому нібито може втекти.

Як повідомляла "Магнолія-ТВ", 12 грудня Нацполіція затримала підозрюваних у вбивстві Шеремета. Поліція повідомила про 5 безпосередніх підозрюваних у вбивстві журналіста - волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта і військового Андрія Антоненко, подружжя волонтерів Владиславу та Інну Грищенко і військову Яну Дугарь.

За версією слідства, Дугарь фотографувала відеокамери біля будинку Шеремета за кілька днів до вбивства (поліція називає її "розвідницею"), а Кузьменко з Антоненком закладали вибухівку під авто Шеремета.

8 січня Апеляційний суд Києва дозволив Дугарь перебувати під домашнім арештом в Києві, а не в Дніпропетровській області.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

X