Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Не було правових підстав знімати: на підозрюваного Альперіна знову одягнули електронний браслет

Минуло рівно доба після того, як із одеського бізнесмена, якого президент назвав «хрещеним батьком української контрабанди», зняли електронним браслет, як його знову одягнули. Про це повідомив його адвокат Андрій Федур на своїй сторінці у Facebook.

«Пройшла доба і знову прибігли до Вадима Альперіна одягати “браслет”. Розумію їх. Мабуть хтось вже в фрустрації, побачивши, що Вадим Альперін дома і спокійно їх чекає. Нікуди не тікає. От лихо ж таке в прокурора — не тікає, що не роби. Щойно одягли», - написав він.

В свою чергу, САП ініціюватиме реєстрацію кримінального провадження щодо працівників поліції, які зняли "електронний браслет" із Вадима Альперіна та стягнення з нього 70 мільйонів гривень застави за порушення покладених на нього обов'язків. Про це повідомив у коментарі "Українській правді" начальника відділу САП, процесуальний керівник у справі Альперіна Роман Симків .

За словами прокурора, жодних правових підстав знімати "електронний браслет" з Альперіна не було, і найближчим часом його буде знову вдягнуто.

Він пояснив, що попередня ухвала про обрання Альперіну запобіжного заходу передбачає обов'язок носити "електронний браслет" протягом 2 місяців з моменту внесення застави, тобто до 2 лютого. Термін 25 січня, зазначений там, стосувався лише запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прокурор САП підкреслив, що коли поліція знімає "електронний браслет" з підозрюваного, вона повідомляє про це прокурора, слідчого або детектива, однак у неділю жодного з представників обвинувачення повідомлено не було. Тим не менше, "браслет" було знято близько 12 години дня.

"Вже за втручання НАБУ зараз повторно цей "браслет" буде вдягнутий на Альперіна", - сказав Симків.

"Ця ситуація буде мати подальший розвиток. Бо такої зухвалості ще не проявляв жоден із підозрюваних, які фігурують у провадженнях САП", - підкреслив прокурор.

Нагадаємо, "Магнолія-ТВ", 25 січня із одеського бізнесмена Вадима Альперіна зняли електронний браслет.

Як повідомляла «Магнолія-ТВ», 27 листопада 2019 року Вадима Альперіна затримали співробітники НАБУ, коли той прийшов на допит до САП. Ще через два дні його заарештували на два місяці. На початку грудня Альперін вийшов із СІЗО під заставу в 70 мільйонів гривень.

Вадиму Альперіну інкримінують керівництво злочинною організацією, «яка вчиняла злочини, пов’язані з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами».

23 січня 2020 року Вищий антикорупційний суд продовжив Альперіну запобіжний захід до 23 березня.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X