Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Скандал у автобусі: водій нахамив і висадив дівчину загиблого воїна через зауваження про російський серіал. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Увага, відео містить нецензурні висловлювання

Скандалом закінчилося зауваження пасажирки через російський серіал у салоні пасажирського автобуса сполученням “Луцьк–Київ”. Водій відмовлявся його вимкнути.

Про це сама дівчина Ярина Чорногуз, яка є до того ж волонтеркою аеророзвідки, повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Інцидент трапився напередодні пізно ввечері. За словами дівчини, вона, разом з подругою, поверталася автобусом з Луцька, де щойно поховала свого хлопця Миколу Сорочука — 22-річного військовослужбовця, який загинув 22 січня на Донбасі.

Як розповіла Чорногуз, в автобусі транслювали серіал російською мовою.

“Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити (фото прикріплюю) відмовився”, — пише Чорногуз.

Коли водія почали фільмувати камерою смартфона, він вибив пристрій з рук дівчини. Зрештою, водій погодився вимкнути серіал, якщо такі дії підтримає “думка більшості” в автобусі.

Втім, коли дівчата запитали у пасажирів, в салоні відреагували неоднозначно.

“Решта автобуса просто промовчала. Згадку, що я вертаюся з похорону свого хлопця-бійця, який загинув, захищаючи їхню можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України, зустріли мовчанням з винними очима”, — зазначає волонтерка.

Зрештою, дівчата вийшли з автобусу посеред траси.

«…були змушені зупинити автобус фірми @Busfor.ua, ФОП "Раб Т.Б '/ bustrans.", яким їхали з Луцька до Києва на трасі через відмову водія вимкнути російський серіал», - підсумувала дівчина.

“Нас двох, волонтерку аерозвідки та госпітальєрку, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, аби далі дивитися у спокої російське кіно”, — написала Чорногуз.

Дівчата були змушені автостопом добиратися до Рівного, а далі вже до Києва іншим автобусом.

Тим часом у Києві на водія вже чекала група підтримки, втім той десь зник. Про це написав друг Ярини Чорногуз Сергій Мазур на своїй сторінці у Facebook.

У компанії-перевізника, а це Winew і Bus Trans  вже відреагували на інцидент. Там зазначають, що “м’яко кажучи шоковані вчинком водія” та зазначили, що на кожен рейс видають флешку з українськими стрічками.

«Адміністрація видає на кожний автобус флешки з українськими стрічками, тому нам на цей момент незрозуміло як російськомовний фільм з’явився на екрані автобуса», — йдеться у повідомленні перевізника у “Facebook”.

Компанія-перевізник також вибачилася за поведінку водія й засудила повторення таких ситуацій в майбутньому.

“Наша позиція однозначна: подібні ситуації ганебні й не повинні повторюватися”, — зазначили в компанії.

Більше подробиць дивіться у вечірніх випусках новин «ЧП-ІНФО» о 19:00.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X