Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Другу добу в аеропорту: близько сотні українців застрягли в чеському Пардубіце через затримку рейсу

На сполох забили українці, які вже більше доби провели в аеропорту Пардубіце в Чехії. Відповідні тривожні пости почали з’являтися у соцыальних мережах.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook користувачка Галина Луб'яна.

"SkyUp Airlines ви нарешті зробите щось,щоб повернути своїх пасажирів додому? Затримка рейсу - ДОБА! І ми далі сидимо,чекаємо на ваше типу "пошук шляхів вирішення проблеми"! Літак просто стоїть зараз як на фото та чекає, коли доставлять стартер для запуску двигуна літака (це наскільки нам пояснили). 24 години! Рейс переносять з години на годину! ", - написала жінка.

Тим часом інша пасажирка Тетяна Ворчак написала у Facebook, що рейс PQ 842 з чеського аеропорту Пардубіце в Київ повинен був вилетіти о 12:50 ще 28 січня.

За її словами, вчора практично відразу після посадки в салон у літака  затихли двигуни.

«Після невдалих спроб відновити роботу, пасажирів попросили покинути літак. З тих пір рейс переносять з години на годину, а ми, близько 100 чоловік, стали справжніми заручниками ситуації і такого на перший погляд затишного аеропорту »,- написала Ворчак.

Пасажирки також поскаржилися на труднощі із зв’язком із українським лоукостером SkyUp Airlines та туроператором Join UP. Останній зокрема повідомив жінці, що літак проходить " технічну перевірку " .

«На фото літак, який проходить "технічну перевірку". Зранку до нього ніхто навіть і не підійшов, не кажучи про " перевірку», - обурилася пасажирка.

Згодом пасажири повідомили, що за їхніми дзвінками до аеропорту приїхав український консул. З його слів за українцями має вилетіти з Києва резервний літак.

Водночас у SkyUp Airlines вибачилися за затримку і відповіли, що літак не вилетів за розкладом, бо наземна служба аеропорту Пардубіце не змогла забезпечити обслуговування літака. І саме це стало причиною затримки рейсу.

В компанії запевнили, що зі свого боку на період очікування вильоту розмістили своїх пасажирів в готелі. Їм також надаються всі супутні послуги, передбачені правилами перевезень пасажирів і багажу в разі затримки авіарейсів - харчування, напої і трансфер.

Про час вильоту у лоукостері пообіцяли повідомити додатково. Крім того зазначили, що прийнято рішення організувати в Пардубіце додатковий рейс для наших співвітчизників.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Об 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання в одному з помешкань багатоповерхівки, розташованої на вулиці Покр...

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

X