Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

У Львові госпіталізували та ізолювали у спецбоксах двох чоловіків після повернення з Китаю

Двоє львів’ян, які повернулися з Китаю, госпіталізували в обласну інфекційну лікарню. Вони мають симптоми респіраторних захворювань і знаходяться у спецбоксах. Про це повідомив 31 січня на брифінгу в.о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

Серед хворих - 20-річний львів'янин, що повернувся і навчався у Китаї , але далеко від міста Ухань, звідки розпочалося захворювання на коронавірус. Інший 40-річний чоловік поїхав до Китаю у туристичну мандрівку, на острів Хайнань, яку перервав і повернувся до Львова.

«Їм провели експрес-тести на грип. Вони негативні. Інші проби і аналізи відібрані і надіслані до Центру громадського здоров’я МОЗ України. Стан здоров’я цих пацієнтів сьогодні – близький до задовільного, у них спостерігаються легкі катаральні симптоми», – повідомив Андрій Васько.

Чиновник наголосив, що всіх мешканців Львівщини, які повертатимуться з Китаю і матимуть симптоми респіраторних захворювань, будуть госпіталізовувати в обласну інфекційну лікарню, у спеціальні бокси, які мають окремі входи, відповідну витяжку і до яких має доступ обмежене коло осіб. Медперсонал, який надає таким хворим допомогу, має індивідуальні засоби захисту.

Аналізи проводять і працівники лабораторій інфекційної лікарні, і львівського обласного лабораторного центру МОЗ України. При найменшій підозрі на новий китайський коронавірус nCoV, аналізи надсилають у Центр громадського здоров’я МОЗ України, а звідти деякі аналізи скеровують у референс-лабораторії, бо новий тип коронавірусу вимагає більш детального дослідження.

Львів’яни, які зараз перебувають у боксах інфекційної лікарні, будуть там доти, поки не прийдуть результати їхніх лабораторних досліджень. Аналізи відібрані 27 і 29 січня, то наприкінці наступного тижня, за словами Андрія Васька, мали б вже знати результат.

Нагадаємо, на китайський коронавірус вже зафіксовано хворих у 18 країнах світу. Він легко передається від людини до людини.

У Китаї станом на 30 січня померло щонайменше 213 людей, коронавірус nCoV уже виявили у 9692 мешканців. Летальних випадків за межами Китаю нема.

Тим часом Всесвітня організації охорони здоров'я оголосила напередодні надзвичайний стан міжнародного рівня через поширення коронавірусу з Китаю.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

14-річна Стелла Найденова, 15-річний Богдан Котенко та 17-річний Олексій Хрустальов. Усі вони зникли на початку повномасштабного вторгне...

Валентина Баранова зникла на початку повномасштабного вторгнення на Херсонщині, у Генічеському районі, однак, на жаль, точно невідомо у ...

02 травня о 1:23 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на вул. Г...

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

П’ятнадцятирічний Дмитро Батіков, дванадцятирічний Георгій Чупір та сімнадцятирічний Василь Лебеденко. Усі ці хлопці зникли на тимчасово...

X