Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Понад добу чекав на допомогу у лікарні: у Чорткові помер пенсіонер, якого медики вважали безхатьком

Трагедія сталася , а згодом розгорівся і скандал на Тернопільщині у Чортківській районній лікарні. Сюди 30 січня доставили 76-річного жителя райцентру, втім медики почали надавати йому допомогу, лише коли приїхали його родичі на наступний день.

На сполох забила племінниця пенсіонера, Лоріта Бабак, яка написала обурливий пост на своїй сторінці у Facebook.

«Не преведи Боже потрапити в нашу Чортківську районну лікарню, коли ти впав посеред міста, бо тобі стало зле, і ти весь в болоті. Але є люди з великим серцем, які не дивлячись на твій зовнішній вигляд викликали швидку, і в такому вигляді швидка, дай Боже їм здоров'я, привозить тебе в санпропускник. Здавалось би все - життя врятовано. Але ні, тут тільки все починається!», - написала вона.

Як з’ясувалося, її дядько вийшов з дому ще в середу, 29 січня і не повернувся. Схоже, що пенсіонеру стало зле посеред міста і він втратив свідомість. Невідомо, скільки він пролежав, поки його не помітили небайдужі та викликали швидку. Тим часом рідні з поліцією його шукали.

За словами родички, в санпропускнику хворий пробув півтори доби без допомоги. Медики не звертали на нього уваги, бо думали, що той безхатько.

«Дядько і надалі сидів в першому коридорчику санпропускника, вже ДОБУ!!! Без допомоги!!! З вигляду він був ледь живий. Але кого це цікавить! На мої крики, вже вибачте, я слів не добирала, мене ще й почали вчити, як я маю доглядати свого батька. І тільки після того, як я пішла до головного лікаря, на нього звернули увагу», - написала вона.

Виявилося, що у літнього чоловіка стався інфаркт, від падіння він забився. Йому негайно була потрібна реанімація.

«Весь цей час у внутрішній кишені дядькової куртки були його паспорт та телефон! Але люди боялись забруднити руки, не розуміючи того, що забруднили свої нікчемні душі!”, – додала Лоріта Бабак.

Згодом жінка повідомила, що 1 лютого її дядька, Старцева Віктора Гурійовича, не стало і в його смерті вона звинувачує медиків місцевої лікарні.

«Його своєю бездіяльністю вбили ті, хто за іронією долі мав рятувати життя. Вони надали йому першу медичну допомогу лише через ДВАДЦЯТЬ СІМ годин з моменту поступлення до лікарні!!!», - написала вона.

Родичі померлого звернулися із заявою в поліцію. Там вже розпочали кримінальне провадження і розслідування за частиною 1 статті 140 ККУ - неналежне виконання лікарями професійних обов'язків.

Поліцейські наразі отримали заключення медиків про причину смерті пенсіонера.  Вирішується питання про призначення комісійної судово-медичної експертизи, яка дасть відповідь, чи до смерті призвела особливість захворювання, чи несвоєчасне надання медичної допомоги.

Досудове розслідування триває.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Тернопільська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X