Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Буковині чоловіка судитимуть за зґвалтування та вбивство 11-річної давнини. ВІДЕО

Чернівецька обласна поліція спільно з прокуратурою завершила досудове розслідування жорстокого вбивства, та ще й зґвалтування 65-річної жительки Сокирянщини. За скоєння цього тяжкого злочину 33-річному підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, у квітні 2008 року в одному із сіл Сокирянського району вбили 65-річну місцеву жительку. Вона проживала сама, її тіло знайшли у власній оселі із численними синцями і саднами, а також колото-різаними ранами в області шиї.

Згодом експертиза показала, що жінка внаслідок отриманих травм жінка втратила велику кількість крові та померла. До того ж було також встановлено, що перед нанесенням тілесних ушкоджень нападник зґвалтував потерпілу.

Тривалий час цей злочин залишався нерозкритим. Упродовж 11-ти років слідчі та оперативники встановлювали особу злочинця. Зокрема, перевіряли коло визначених осіб на причетність до вчинення злочину та поступово, по мірі отримання результатів розслідування, це коло розширювали.

Так, минулого року до переліку осіб, які на думку поліцейських могли бути причетними до вбивства пенсіонерки, потрапив і один з односельців загиблої. У 2008 році він проживав неподалік від її будинку, а згодом одружився та переїхав до іншої області.

Правоохоронці провели низку експертиз, які показали, що залишки ДНК, виявлені на тілі загиблої і її односельчанина, співпадають.

Зібравши всі здобуті докази, правоохоронці з’ясували: перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вказаний чоловік прийшов вночі до потерпілої, напав на неї з кулаками і проти її волі зґвалтував. А після цього наніс пенсіонерці тяжкі тілесні ушкодження у вигляді колото-різаних ран тулуба і шиї.

На момент вчинення злочину затриманому було 22 роки, його жертві – 65. За скоєне йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляла «Магнолія-ТВ», на підставі зібраних доказів 33-річному буковинцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 152 (Зґвалтування) та частиною 2 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Того ж дня слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Чернівці обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт щодо підозрюваного затверджено прокурором і направлено на розгляд Сокирянського районного суду Чернівецької області.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернівецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "Російські терористи продовжують ракетний терор Одещини. З самого ...

У ніч на 20 квітня 2024 року російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій област...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "У ніч на 20 квітня силами та засобами протиповітряної оборо...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Наддніпрянське, Зел...

X