Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Чернігові п’яний водій під час затримання побив жінку-поліцейського.

О 05:30 на вулиці Івана Мазепи один з екіпажів патрульної поліції звернув увагу на автомобіль ВАЗ-21099, у якого не працював один із габаритних вогнів. Патрульні подали водієві ВАЗу сигнал зупинитися, який той виконав.

Під час спілкування з водієм співробітники патрульної поліції помітили, що у нього наявні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння (уповільнена реакція, млява вимова).

Поліцейські повідомили громадянину про свої підозри та запропонували йому пройти медичний огляд на встановлення факту алкогольного сп’яніння або ж його спростування. Почувши це, водій зненацька ввімкнув передачу, натиснув на педаль газу та став тікати.

Екіпаж негайно розпочав переслідування, паралельно передаючи інформацію та орієнтування на автомобіль утікача. В результаті до переслідування долучилося ще два найближчих патрульних екіпажі.

Правоохоронцям вдалося заблокувати ВАЗ на вулиці В’ячеслава Чорновола. Водій вийшов з-за керма і, коли до нього почала наближатися інспектор патрульної поліції, завдав їй удар кулаком в обличчя.

Відповідно до статті 45 Закону України «Про Національну поліцію» до водія застосували наручники. Також на місце одразу викликали слідчо-оперативну групу.

Огляд у медичному закладі підтвердив факт алкогольного сп’яніння затриманого водія. Результат склав 1,8 проміле. Патрульні склали два адміністративних протоколи: за ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) та ст. 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В подальшому особу доставили до Чернігівського відділу поліції.

Постраждала, 25-річна інспектор, наразі перебуває у медичному закладі з діагнозом закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій нижньої щелепи.

У порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України водія помістили до ізолятора тимчасового тримання. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 345 Кримінального кодексу України - погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Характерно, що особа не в перше потрапляє до поля зору патрульної поліції – чоловік вже притягався до адміністративної відповідальності за те, що сідав за кермо несправного авто, а також керував автомобілем без документів.

За матеріалами прес-служби Патрульної поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Поліцейські Сумщини встановлюють обставини загибелі двох дівчат Подруги зістрибнули з багатоповерхівки, на жаль, врятувати їх життя н...

Минулого дня 108 вибухів від 25 ворожих обстрілів пролунали на прикордонні Сумщини, - ОВА

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 25 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 ви...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 25 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 ви...

Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив викон...

На цей час окупанти здійснили вже 79 атак на позиції наших підрозділів. Найбільше боєзіткнень сьогодні відбулося на Покровському напрямк...

Ворог продовжує активні наступальні дії на більшості напрямків. Поточної доби окупанти здійснили вже 53 спроби просунутись уперед. Найбі...

X