Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На членів озброєної банди в суді на Київщині чекають сім статей Кримінального кодексу

Працівники слідчого управління поліції Київщини за процесуальним керівництвом прокуратури області закінчили досудове розслідування кримінального провадження відносно 5 фігурантів організованої озброєної групи.

В травні минулого року вони скоїли зухвалий розбійний напад на Бориспільщині. Зловмисники переодягнулись у формений одяг поліцейських, з написом на спині «Поліція», в балаклавах на автівці «Volkswagen» влаштували  дорожньо-транспортну пригоду з автомобілем, за кермом якого був житель села Проців. Потім вони забрали у нього гроші, ювелірні вироби, посадили чоловіка в автомобіль і вивезли у невідомому напрямку.

Там нападники,  вимагаючи,  щоб той передав усі права на належне йому майно, жорстоко побили його та погрожували заручнику розстріляти всю родину.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники карного розшуку затримали всіх членів озброєної групи у порядку ст. 208 КПК України. Організатор – 30-річний молодик, який підібрав у свою банду ще чотирьох поплічників, серед яких один мав проблеми із законом. Молодчики ретельно готували до скоєння злочину, між ними були чітко розподілені «обов’язки».  

Суд для них  обрав запобіжний захід –  тримання під вартою.

За місцем проживання зловмисників поліцейські виявили та вилучили   вогнепальну зброю, боєприпаси та інші речові докази.

Наразі прокуратурою Київщини направлено до Бориспільського суду обвинувальний акт стосовно організованої групи.

За організацію та участь в озброєній банді, за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами, самовільне присвоєння владних повноважень або звання, за розбій, вчинений організованою групою, за незаконне позбавлення волі, за вимагання та незаконне заволодіння транспортним засобом  зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти  років з конфіскацією майна.

За матеріалами ВК ГУНП у Київській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

X